Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 8:5Zranění Málka sebralo hokejistům Plzně naději na úspěch v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Matějovský 0 : 1
9. Starý 1 : 1
13. Vlasák 1 : 2
22. Koukal 2 : 2
26. Fabuš 2 : 3
28. Tvrdík 3 : 3
29. Pivko 4 : 3
34. Divíšek 5 : 3
35. Cetkovský 6 : 3
37. Vlasák 6 : 4
38. Vampola 6 : 5
42. Starý 7 : 5
59. Somík 8 : 5

Hokejisté Moelleru Pardubice porazili ve čtvrteční předehrávce 13. kola O2 extraligy Lasselsberger Plzeň 8:5 a poskočili na čtvrté místo tabulky. Plzeň je třetí. Zápas na východě Čech rozhodla druhá třetina, v níž musel pro zranění střídat hostující gólman Málek a Pardubice vstřelily pět gólů. Kolo se dohrává šesti zápasy v pátek.

Článek

Plzeň měla lepší start, do vedení ji poslal tečí Důrasovy střely Matějovský. Domácí odpověděli Starým, ale Západočeši opět vedli po trefě nejlepšího střelce soutěže Vlasáka.

Druhá třetina přinesla přestřelku. Navrch tentokrát neměl nejproduktivnější tým soutěže Plzeň, Pardubice vstřelily ve druhém dějství pět gólů. Jen dva ovšem inkasoval brankář Málek, který při trefě Tvrdíka ve 28. minutě (na 3:3) dostal ránu do hlavy a otřesený musel střídat.

To byl klíčový moment duelu, náhradník Altrichter totiž udržel čisté konto jen několik vteřin, pak si do branky srazil nahození Pivka. Poté chybující obrany hostí využili Divíšek a Cetkovský. Naději Západočeši vykřesali v závěru druhé třetiny. Vlasák z trestného střílení potrestal faul na Kracíka a v následné přesilovce snížil na rozdíl jediné branky Vampola.

Ve třetím dějství zvýšil druhým gólem v utkání Starý a Plzeň už na zvrat neměla. V předposlední minutě se navíc od bruslí Cetkovského odrazil k Somíkovi a ten uzavřel skóre.

Hokejová O2 extraliga - 13. kolo:
Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 8:5 (1:2, 5:3, 2:0)on-line
Branky a nahrávky: 9. Starý (Koukal, Kolář I), 22. Koukal (Kolář I, Starý), 28. Tvrdík (Pivko, Divíšek), 29. Pivko (Štrbák, Divíšek), 34. Divíšek (Štrbák, Pivko), 35. Cetkovský (Pucher), 42. Starý (Kolář I, Koukal), 59. Somík (Cetkovský, Čáslava) - 6. Matějovský (Důras, Vampola), 13. Vlasák (S. Hudec), 26. Fabuš (Kracík), 37. Vlasák z trestného střílení, 38. Vampola (Důras, M. Straka). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:3. Diváci: 6710.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Plzeň: Málek (28. Altrichter) - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Kubalík, Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: