Hlavní obsah

Na ME stolních tenistů už je ve hře jen Vacenovská

PETROHRAD

Na mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Petrohradu zůstala ve hře už jenom Iveta Vacenovská. Jako jediná z trojice zbývajících reprezentantů v pátek uspěla ve čtvrtém kole, z kterého po výhře 4:1 na Italkou Wang Jü postoupila do osmifinále. V něm se v sobotu utká s Maďarkou Georginou Potaovou.

Článek

Ze soutěže vypadl nejlepší český hráč Petr Korbel, který uhrál jediný set proti Portugalci Joau Monteirovi, stejně dopadla i Renata Štrbíková v duelu s Chorvatkou Sandrou Paovičovou.

Dvaadvacetiletá Vacenovská si s italskou soupeřkou poradila celkem bez problémů. "Sice jsem na ni narazila poprvé v životě, ale věděla jsem co hrát. Moje klubová spoluhráčka z Lince mi radila, abych to zkusila přes forhend soupeřky, a ono to skutečně na Italku platilo. Důležité bylo, že jsem vyhrávala topspinové výměny a držela soupeřku pod tlakem," prozradila spolupracovníkovi ČTK recept na vítězství Vacenovská.

Česká ženská jednička Štrbíková sice nad Paovičovou vyhrála díky pestré hře úvodní sadu 11:8, ale pak urputně bojující soupeřce přenechala iniciativu. Ve druhém setu nedotáhla nadějné vedení 9:4 do vítězného konce a karta se začala obracet. "Je to škoda. Už to vypadalo nadějně, ale Paovičová je prostě nevyzpytatelná. Míčky hraje s nestejnou rasancí a to mi rozhodilo celou hru," uvedla Štrbíková.

Korbel narazil na nevyzpytatelného Monteira. Po celý zápas se nemohl dostat do obvyklého herního rytmu a Portugalec hrající levou rukou byl neustále o krok napřed. Jen ve třetím setu česká jednička dominovala, ale to bylo málo.

"Hra se mi dnes vůbec nedařila. Monteiro navíc patří k hráčům, jejichž styl mi vůbec nevyhovuje. Jeho topspiny mají nevypočitatelný odskok, hrozně špatně se proti němu hraje," konstatoval Korbel. "Přesto byly první tři sety naprosto vyrovnané, ale v koncovkách byl šťastnější Monteiro. Soupeř si pak začal ještě více věřit a já jen dotahoval," dodal Korbel.

ME ve stolním tenisu:
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Monteiro (Portug.) - Korbel (ČR) 4:1 (9, 11, -6, 5, 8).
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Vacenovská (ČR) - Wang Jü (It.) 4:1 (8, -7, 5, 5, 7), Paovičová (Chorv.) - Štrbíková (ČR) 4:1 (-8, 8, 9, 8, 2).

Reklama

Související témata: