Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 1:2Litvínov přehrál Kladno v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Kubát 0 : 1
42. Hájek 1 : 1
65. Šlégr 1 : 2

KLADNO

Dvě litvínovské přesilovky rozesmutnily brankáře Kopřivu, který se vrátil po šesti zápasech. Hokejisté Kladna na vlastním kluzišti prohráli ve 13. kole extraligy s Litvínovem 1:2 po prodloužení. Rozhodující branku vstřelil obránce Jiří Šlégr.

Článek

Domácí skvěle bruslili, jenže s těsnou obranou Severočechů si nevěděli rady. A když už se uvolnili a do dobré střelecké pozice se dostali, vylámali si zuby na brankáři Severočechů. Hübl rozesmutněl Hornu, Kallu a znovu Hornu. Při ráně Tenkráta a Patery puk zastavila tyč.

Severočeši se nepřesnostmi ve středním pásmu připravovali o možnost vážnějšího ohrožení Kopřivy. Když přeci jen musel čelit hostujícím střelcům, byl pozorný. Kapituloval až když po přihrávce od Reichla pálil od modré milimetrově do šibenice Kubát. Když se však Hübl nestačil při Hájkově objetí branky přesunout mezi tyčkami, bylo srovnáno.

Pak led zalila krev, když po skrumáži před Hüblem zůstal na ledě litvínovský Skuhrovec s rozříznutým zápěstím. I pro něj chtěli Severočeši vyhrát, ale Walter ani Černý tutovky nedali. Až v prodloužení ztrestal Kladno za příliš mnoho hráčů na ledě dělovkou od modré Šlégr.

Geus Okna Kladno - Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 42. Hájek (Patera) - 39. Kubát (Reichel, Lukeš), 65. Šlégr (Reichel). Rozhodčí: Hradil - Křivský, Guth. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 3137.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tenkrát, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Eberle, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Skuhrovec, Punčochář, Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Rindoš, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice