Hlavní obsah

Slavia porazila Budějovice po nájezdech, Zlín otočil tříbrankovou ztrátu

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie se udrželi v čele extraligové tabulky, když zápas s Českými Budějovicemi vyhráli 2:1 na samostatné nájezdy. Pronásledovatel lídra, Vítkovice, naproti tomu nedokázali zkrotit nováčka z Mladé Boleslavi. Velmi vydařený zápas sehrál Zlín, který na vlastním ledě prohrával 0:3 s Plzní. Přesto dokázali Moravané skóre otočit a zvítězit.

Článek

V pražské O2 Areně, domovském stánku Slavie, kralovali oba brankáři. Budějovický Roman Turek inkasoval ze hry pouze na začátku druhé třetiny, domácí Adam Svoboda přišel o neprůstřelnost až v úvodu třetí části. Zápas nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se stal vítězným střelcem Slávista Michal Vondrka.

Blízko prodloužení byl také moravský duel Třince se Znojmem. Ještě čtyři minuty před koncem byl stav zápasu nerozhodný 3:3, jenže pak v dvojnásobné přesilové hře skóroval Polanský a za další minutu a půl se trefil od modré také obránce Vosátko. Dvě branky Ocelářů vstřelil už v první třetině David Květoň.

Vítkovice nováčka nezkrotily

Vítkovice měly při zaváhání Slavie šanci dostat se do čela tabulky, ale na ledě nováčka z Mladé Boleslavi totálně vyhořely. Nikdo z hráčů hostí nedokázal vyzrát na brankáře Jana Cháberu a navíc Ostravané na stadionu nadšené Boleslavi třikrát inkasovali. Před téměř čtyřmi tisíci diváky se trefili Schnabel, Čech, a Barinka.

Zlínu se podařilo v předcházejícím kole urvat všechny body na ledě pražské Sparty a svou formu potvrdili i proti nebezpečné Plzni. A to i přesto, že prohrávali už o tři branky. Dvakrát se trefil hostující Důras a třetí branku přidal v 25. minutě Dvořák. Už za pár vteřin ale Köhler snížil a rozhodující obrat nastal během tří minut třetí třetiny, kdy se prosadili Mokrejš, Kollár, a Michal Pšurný, a zajistili výhru domácím.

Litvínov uspěl i na Spartě

Litvínov po páteční výhře v Kladně vyloupil v neděli i holešovickou Tesla Arénu. Na začátku třetí třetiny sice Broš dostal Spartu do vedení 3:2, jenže šest minut před koncem vyrovnal Kubinčák a vzápětí vyloučení Podlešáka potrestal ještě Kubát. V poslední minutě ještě skóroval do prázdné branky Reichel.

Stejně jako v pátek se dokázala gólově prosadit nová posila Liberce Petr Nedvěd, tentokrát to ale na vítězství nestačilo. Nikdo jiný z Bílých Tygrů už branku nevstřelil a Liberec prohrál v Kladně 1:3. Dva góly domácích zaznamenal kapitán Kladna Pavel Patera, u třetí branky se podílel asistencí.

Až do 52. minuty držely Karlovy Vary těsné vedení 3:2 na ledě Pardubic, když nastal zřejmě klíčový okamžik zápasu. Od brusle Tvrdíka se dostal puk za záda karlovarského gólmana a sudí po konzultaci s videorozhodčím branku uznal, protože domácí útočník netrefil puk úmyslně. Za další tři minuty rozhodčí nařídil trestné střílení za zdržování ve prospěch Pardubic a Libor Pivko zápas otočil.

Hokejová O2 extraliga - 14. kolo:
Sparta - Litvínov 3:5on-line
Branky: 34. Ručinský, 37. Kratěna, 41. Broš - 25. Branda, 39. J. Černý, 54. Kubinčák, 56. Kubát, 60. Reichel.
Slavia - České Budějovice 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 22. Bednář, rozhodující nájezd Vondrka - 42. Vak.
Zlín - Plzeň 4:3on-line
Branky: 25. Köhler, 43. Mokrejš, 45. Kollár, 46. M. Pšurný - 5. a 17. Důras, 25. M. Dvořák.
Třinec - Znojmo 5:3on-line
Branky: 8. a 14. D. Květoň, 28. Peterek, 56. Polanský, 58. Vosátko - 29. Selingr, 33. Mojžíš, 51. Bičánek.
Kladno - Liberec 3:1on-line
Branky: 9. a 14. Patera, 21. Diviš - 52. P. Nedvěd.
Mladá Boleslav - Vítkovice 3:0on-line
Branky: 18. Schnabel, 40. M. Čech, 50. P. Barinka.
Pardubice - Karlovy Vary 5:3on-line
Branky: 52. a 56. Tvrdík, 4. Čáslava, 30. Cetkovský, 55. Pivko z trestného střílení - 2. Skladaný, 17. Kumstát, 36. Skuhravý.

Reklama