Hlavní obsah

Detroit hraje raději venku

Eurotip.cz

Bez získaného bodu zůstalo v NHL po víkendu již pouze pět klubů, což svědčí opět o očekávané vyrovnanosti soutěže. Chicago po dobré přípravě bude hledat ztracenou formu v zápase proti Nashvillu. Philadephia si zopakuje bitvu z play off s Montrealem. Dva nedávní vítězové Stanley cupu se střetnou na ledě Caroliny.

Článek

Domácí klub uspěl v první sezóně po výluce, ale nyní již dva roky strádá, ačkoli hraje v divizi, z níž vede do play off obvykle nejsnažší cesta. Carolina přitom příliš svůj mistrovský kádr neproměnila, i když nyní v létě jednoho člena z útočné kostry ztratila. Naopak ovšem přivítala obránce Pitkänena, který se již v prvních dvou zápasech nového ročníku skvěle uvedl. Finský bek je nejvytíženějším hráčem klubu, vstřelil gól, na dva přihrál a má 4 kladné body v +/- hodnocení. S podporou útoku, v němž zatím nejsou schopni nastoupit Williams a Walker, za ním ovšem nezaostávají ani jeho další kolegové z obrany. Vzhledem k náročnému programu Caroliny se o starty v brance zatím spravedlivě podělili Ward a Leighton.

Detroit měl kvůli oslavám nejméně času na odpočinek před novou sezónou. Pro vedení to však byl čas velmi příjemný, protože se nemuselo obávat velkých přesunů v týmu. Zajímavé je, že se mu podařilo přilákat hned dva hráče z kádru finálového soupeře. Conklin v brance, v níž zářil Osgood, i Hossa v přeplněném útoku to však budou mít s prosazením velmi těžké. Detroit se opět dohodl na prodloužení hokejového života s obráncem Cheliosem, kterého ovšem před sezónou zradila noha. První utkání se obhájci Stanleyova poháru nevydařilo, čímž zarmoutil své fandy, protože hrál doma. Ve druhém se již výhry dočkal, když Franzen otočil skóre v poslední třetině.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by dnes mohlo pomoci k výhře domácí prostředí. Carolina dokázala stáhnout v prvních dvou zápasech sezóny dvougólový i třígólový deficit, ale její případná třetí výhra je oceněna kurzem 2,7 . Hostům se od konce série prvního kola play off daří venku velmi dobře. Dnes se Detroit může z vítězství radovat v kursu 2,15 .

Reklama