Hlavní obsah

Calgary a Edmonton čeká dvojzápas

Eurotip.cz

Téměř polovina pátečních zápasů v NHL bude mezikonferenčních. Ottawa po návratu z Evropy sehrála jediné utkání a dnes ji čeká duel s cestujícím Phoenixem. Vancouver včera vydřel v prodloužení výhru na ledě obhájce Stanleyova poháru a dnes hraje v Buffalu. Carolina začíná dlouhé cestování v Los Angeles. V Severozápadní divizi hostí Calgary Edmonton.

Článek

Plameny si sice po výluce pravidelně proklestí cestu do play off, v němž však jejich účinkování vezme rychlý konec. Vedení klubu se tentokrát v létě soustředilo především na poměrně výrazné změny v útoku. Dres Calgary svlékli hned čtyři zkušení hráči. Smlouvy naopak prodloužili dva centři, k nimž se přidal příchozí Cammaleri, který se okamžitě dostal do čela klubového kanadského bodování. Trenér Keenan přivítal v mužstvu hráče, který plně odpovídá typologii hokejistů, které má v oblibě. Bertuzzi již navíc vstřelil tři góly. Trefili se i další posily útoku Roy a Bourque. Calgary přesto muselo čekat na první výhru až do třetího zápasu. Zatím se mu totiž vůbec dobře nevede, pokud se jedná o obranu. Brankář Kipprusoff začal sezónu s hrozivým průměrem téměř pěti inkasovaných branek na jedno utkání.

Edmonton prožil na jaře zklamání z druhého nepostupu do play off v řadě za sebou. Na vině byl především příliš vysoký počet inkasovaných branek. Vedení klubu začalo se změnami u sebe, když byl jmenován nový generální manažer. Olejáři ovšem nezaháleli ani na hráčském trhu. Do obrany získali zkušeného hokejistu v osobě Višňovského a doufají, že další produktivní bek Souray tentokrát zůstane zdravý. Oba jmenovaní již vstřelili po jednom gólu. První asistenci si v novém dresu přípsal i útočník Cole. Trenér Edmontonu se rozhodl na začátku sezóny dát v brance důvěru Garonovi, který se výrazně podílel na obou těsných výhrách, protože jeho spoluhráči byli vždy na počet střel méně produktivní než soupeř. Schopnost udržet si stabilní formu však teprve bude muset prokázat.

Bookmakeři bwin předpokládají, že v dnešním duelu rozhodne domácí prostředí. Calgary by po třech divokých výsledcích uvítalo klidnější zápas, ale důležitá pro něj bude především výhra, které může dosáhnout v kursu 2,1 . Hosté vstoupili do sezóny velmi dobře a v té minulé vyhráli na ledě dnešního soka dva ze čtyř duelů. Soupeři se utkají již zítra znovu v opačném gardu. Edmonton by se jistě rád vracel domů uklidněm výhrou, která je oceněna kursem 2,75 .

Reklama