Hlavní obsah

Útočník Mikulík se pokusí na měsíc pokropit Spartu živou vodou

PRAHA

Hokejistům pražské Sparty se v extralize nedaří. V tabulce jim patří až devátá příčka s pasivním skóre 41:43. Vedení holešovického mužstva se tak rozhodlo oživit ofenzívu mesíčním hostováním forvarda Milana Mikulíka, jenž je druhým nejproduktivnějším hráčem Ústeckých Lvů v první lize. Opačným směrem putuje do konce sezóny útočník Michal Dragoun. O transferu informovaly stránky obou klubů.

Článek

Mikulík nastřílel v první lize pět gólů, k nimž přidal stejný počet asistencí. Patří mu tak druhá příčka v klubovém bodování a je členem nejsilnější formace Ústí nad Labem spolu s Šagátem a Skleničkou. V minulosti oblékal sedmadvacetiletý forvard dres Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Vítkovic či Znojma.

Sparťané se v letošním ročníku trápí, přestože v přestupním období mohutně nakoupili a posílili především ofenzívu. Nejlepším střelcem Pražanů je prozatím Ondřej Kratěna, který zároveň vede kanadské bodování klubu (7+6). Michal Broš s Davidem Výborným jsou shodně na třetí příčce s deseti body (oba 6+4).

Naposledy svěřenci Františka Výborného a Mariána Jelínka nestačili na domácí Liberec. Ani předchozí tři duely nezvádli, když prohráli s Litvínovem, Zlínem a na ledě Vítkovic. Naposledy okusili pocit vítězství v 11. kole doma s Karlovými Vary, které porazili 3:0.

Reklama

Související témata: