Hlavní obsah

Obránce Píša zajistil Pardubicím ve Znojmě dva body

ZNOJMO

Až branka obránce Aleše Píši při přesilovce šestnáct sekund před koncem prodloužení rozhodla o vítězství hokejistů Pardubic ve Znojmě 6:5. Vývoj skóre se v zápase přeléval na obě strany, Pardubicím se podařilo vstřelit poslední tři branky v přesilových hrách.

Článek

Hosté začali ve velkém stylu, svého soupeře přehrávali nejen rychlostí a kombinačním přehledem, ale také důrazem v osobních soubojích. Tyto zbraně vynesli hostů také snadno dvoubrankový náskok po brankách bývalých znojemských hráčů Tvrdíka a Puchera. O nečekaný zlom v průběhu utkání se ale postaral pardubický brankář Lašák, kterému při nepříliš přesvědčivé přesilovce domácích Orlů propadla o sítě střela obránce Rýgla od půlící čáry.

Znojmu dodala tato laciná branka nečekanou sílu, tým se probral z hlubokého útlumu. Nic na tom nezměnil ani Divíškův třetí gól Pardubic, neboť těsně před koncem třetiny ještě Dopita snížil na jednobrankový rozdíl.

Ve druhé třetině už diktovalo tempo Znojmo, kterému k otočení skóre dopomohly chyby soupeřových zadáků. V rozmezí patnácti sekund po střelách Hamana a Kucharczyka špatně chytající slovenský reprezentační brankář Lašák dokonce dvakrát inkasoval už na nic nečekal, rychle sprintoval na střídačku a nechal se vystřídat Martinem Růžičkou. To už ale byla herní koncepce jeho spoluhráčů silně narušena a ve 37. minutě hosté inkasovali po dělovce Demela pod břevno pátý gól.

Pardubicím mohla ještě pomoci čtyřminutová přesilovka při vyloučení domácího útočníka Martina Růžičky. Pardubice mohly mít dokonce výhodu dvouminutové přesilovky pěti proti třem, když rozhodčí Šindler signalizoval po vyhození kotouče do hlediště vyloučení dalšího znojemského hráče Jaroslava Svobody. Kapitán pardubického týmu Snopek si ale řekl o cenu fair play, neboť přiznal, že kotouč ve snaze zachytit rukou ještě před cestou za mantinel tečoval.

Přesto se podařilo pardubickému týmu po dvou využitých přesilovkách v úvodu závěrečné třetiny vyrovnat. Hned po třiceti sekundách skóroval po Pucherově přihrávce Cetkovský a další vyloučený znojemský útočník Erat si poseděl na trestné lavici pouze šest sekund, než se podařilo vyrovnat Divíškovi. V urputné bitvě sice mělo Znojmo v závěru třetí třetiny územní převahu, hosty ale v kritických chvílích podržel brankář Růžička.

I v prodloužení si počínali sice hokejisté Znojma aktivněji. Jejich snahu o zisku alespoň dvou bodů ale zhatilo 56 sekund před koncem Svobodovo vyloučení. V tlaku si ve skrumáži před znojemskou brankou se nejlépe orientoval Píša, jenž dotlačil kotouč za záda brankáře Trvaje.

Znojemští Orli - Moeller Pardubice 5:6 v prodl. (2:3, 3:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Rýgl (Mojžíš), 20. Dopita (Erat, Selingr), 27. Haman (M. Růžička, Plášek), 27. Kucharczyk (Meidl), 37. Demel (R. Procházka) - 5. Tvrdík (M. Šeda, Divíšek), 11. Pucher (Píša, Cetkovský), 17. Divíšek (Tvrdík, Pivko), 41. Cetkovský (Pucher), 43. Divíšek (Štrbák, Pivko), 65. Píša (Pucher). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:3. Diváci: 2738.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Štach, Mojžíš, Rýgl, J. Mrázek, Chvátal, Tesařík - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Pardubice: Lašák (27. M. Růžička) - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Ondřej, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec