Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:4Západočeské derby vyhrály Karlovy Vary, Plzeň prvně doma prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vlasák 1 : 0
31. Kristek 1 : 1
38. Pech 1 : 2
41. Melenovský 1 : 3
45. Skuhravý 1 : 4
55. Vampola 2 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Karlových Varů přichystali v nedělním utkání 17. kola Plzni první domácí porážku v sezoně. Energie vyhrála nad Lasselsbergerem 4:2 a připsala si třetí vítězství za sebou. Karlovarští tak oplatili Plzni porážku z prvního vzájemného utkání v sezóně. Hrdinou v dresu hostů byl gólman Lukáš Mensator, který dokázal zastavit množství nebezpečných střel hráčů Plzně v přesilových hrách.

Článek

Utkání hrané před vyprodaným hledištěm zahájili aktivněji hosté z Karlových Varů, nedokázali však potrestat dvě vyloučení domácího Kubalíka v krátkém sledu za sebou. Ve viditelné pohodě hrající Plzeň naopak využila již první početní výhodu. Strakovu křížnou přihrávku totiž poslal vedoucí muž extraligové produktivity Vlasák ranou bez přípravy neomylně do sítě. Vedoucí branka domácí povzbudila a po nedůslednosti hostující obrany zachránil svůj tým po střele Benáka jen pozorný Mensator.

Prostřední část přinesla množství tvrdých střetů a neúprosných osobních soubojů. Směrem dopředu byli ve snaze o srovnání skóre agilnější hráči Energie. Domácí hrozili z rychlých protiútoků. Po jednom z nich pálil jen těsně vedle Mensatorovy klece Laš. Udeřilo však na druhé straně. Plzeňský bek Smrek srazil unikajícího Kumstáta jen za cenu trestného střílení. Jeho provedení se ujal Kristek a svižnou střelou mezi Málkovy betony zařídil vyrovnání. Domácí mohli vedení strhnout opět na svou stranu v polovině utkání během přesilovky, Kracík ale zblízka Mensatora neprostřelil.

V závěru druhé třetiny zamířil na trestnou lavici podruhé v utkání karlovarský Procházka a jeho trest přežili hosté bez úhony pouze díky skvěle chytajícímu gólmanovi. Po ideální přihrávce Vlasáka pálil z voleje Straka a Mensator jeho pokus mířící pod horní tyčku vytěsnil reflexivně ramenem mimo svoji branku. Poté Benák zazmatkoval ve vlastním obranném pásmu a Pech za pomoci dezorientovaného Fabuš dokonal ve vlastním oslabení obrat ve skóre. Psychický stav domácích hráčů dokumentoval zbytečným útočným faulem Matějovský.

Následnou početní výhodu přetavil po rychlé kombinaci s Hanzlíkem a Dobroněm ve třetí gól přesnou střelou Melenovský. Domácí se poté ve snaze snížit dvoubrankové manko pustili až příliš do ofenzivy. Výsledkem byla pouze další branka v jejich síti, když po přečíslení dvou na jednoho dorazil Řezníčkovu střelu za Málkova záda Skuhravý. Ve zbytku závěrečné třetiny se domácí snažili zkorigovat stav, což se jim povedlo až v přesilové hře pět minut před sirénou, kdy zužitkoval Vampola příhru Důrase. Pozorně bránící hosté už drama nepřipustili a Plzeň klesla z druhého na třetí místo.

Lasselsberger Plzeň - Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Vlasák (Straka, Benák), 56. Vampola (Důras, Pácal) - 32. Kristek z trestného střílení, 39. Pech (Kumstát), 42. Melenovský (Jiří Hanzlík, Dobroň), 46. Skuhravý (Řezníček, Košťál). Rozhodčí: Jeřábek - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8418 (vyprodáno).
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Čakajík, Pácal, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Adamský, Kubalík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Karlovy Vary: Mensator - Mudroch, Řezníček, Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Čutta, Grof, Duben - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec