Hlavní obsah

Vítkovice vystřídaly Slavii na čele extraligy, tři duely rozhodovaly nájezdy

V přímém souboji o první místo uspěli v 18. kole O2 extraligy hokejisté Vítkovic. Hosté vyhráli na ledě Slavie 4:3, famózní obrat dokonali v rozmezí minuty Ujčík s Varaďou. Tři utkání skončily v pátek po samostaných nájezdech - Budějovice vyhrály nad Plzní 5:4, Pardubice s Kladnem 3:2 a Sparta nestačila na Třinec 2:3. V derby mezi Karlovými Vary a Litvínovem se radovali hosté z výsledku 2:1, Zlín zdolal Znojmo 3:2.

Článek

Vyrovnaný duel viděli diváci ve Zlíně, kam zavítalo poslední Znojmo a po úvodní části dokonce vedlo. Hosté dlouho drželi naději na zisk bodů, když byl po dvou třetinách stav 2:2. Dvě minuty před koncem třetí dvacetiminutovky však našel Kubiš zpoza branky Andreje Kollára na hranici brankoviště a forvard Zlína zajistil domácím vítězství.

Šlágr kola mezi vedoucí Slavií a druhými Vítkovicemi otevřel gólem Roman Červenka. Stejný hráč zápas po šedesáti minutách uzavřel, snižoval však jen na 3:4 a Pražané ztratili vedoucí příčku. Domácí vedli ještě ve 30. minutě díky Bednářovi, avšak o sedm minut později již sešívaní prohrávali po slepených brankách Viktora Ujčíka a Václava Varadi. Čtvrtý a vítězný gól zaznamenal Roman Šimíček ve 47. minutě.

V podkrušnohorském derby se radovali z plného bodového zisku hosté z Litvínova. V Karlových Varech vedli svěřenci trenéra Jaroslava Hübla staršího gólem Michala Trávníčka. Stejný hráč ve 48. minutě přihrál na gól Jakubu Černému a dvougólové vedení již žlutočerní udrželi. Energie pouze snížila zásluhou Marka Melenovského. Severočeši se tak posunuli v tabulce právě před Karlovarské, s nimiž měli před utkáním stejný počet bodů.

Plzeň srovnala půl minuty před koncem

Duel plný zvratů viděli diváci v Českých Budějovicích, kam zavítala třetí Plzeň. Zásluhou Radka Matějovského otočili hosté nepříznivý stav první části a vedli. Ve 41. minutě ovšem srovnal stav Tomáš Vak a na začátku 50. minuty dovršil obrat autor úvodního gólu Michal Hudec. Branku Jihočechů musel posvětit videorozhodčí, ale nakonec mohla v Budvar aréně propuknout radost.

Tváře domácích však zmrazil sedmadvacet sekund před koncem zápasu nejproduktivnější hráč extraligy Tomáš Vlasák. Hostující kouči odvolali brankáře a v šesti mužích v poli dokázali Plzeňští srovnat. Nakonec duel rozhodly samostané nájezdy, v nichž vítězný gól vsítil Tomáš Kůrka.

Čtvrté Pardubice se ujaly doma vedení nad Kladnem gólem Aleše Píši, ale hosté dokázali otočit díky Radkům - Diviše s Bělohlavem. Drama zařídil před koncem druhé třetiny Peter Pucher a po bezbrankové třetí části utkání dospělo do samostatných nájezdů. V nich měli pevnější nervy domácí a díky Michalu Tvrdíkovi si připsali dva body.

Sparta natěšená z vysoké výhry v derby nad Slavií vstoupila do zápasu s Třincem aktivně a po gólu Černoška vedla. Oceláři srovnali stav po brance Vojtěcha Poláka, ale po gólu Kratěny ze začátku druhé části znovu prohrávali. Přesto dokázali srovnat. Sedm minut před koncem překonal Dubu hostující Kanko. Obrat dokonali Třinečtí v nájezdech. Jako jediný se prosadil Jiří Polanský, a získal tak pro svůj tým bonusový bod.

V předehrávaném utkání porazili ve čtvrtek hokejisté Mladé Boleslavi Liberec 2:1.

18. kolo hokejové O2 extraligy:
Čtvrtek
Ml. Boleslav - Liberec 2:1on-line
Branky: 29. Benda, 40. Tomas - 11. Kašpařík.
Pátek
Zlín - Znojmo 3:2on-line
Branky: 10. Nosek, 23. Köhler, 58. Kollár - 2. Demel, 12. Selingr
Č. Budějovice - Plzeň 5:4 SN.on-line
Branky: 28. a 50. Hudec, 1. Toman, 41. Vak, rozh. nájezd Kůrka - 16. Kracík, 22. Adamský, 37. Matějovský, 60. Vlasák.
Karlovy Vary - Litvínov 1:2on-line
Branky: 51. Melenovský - 38. Trávníček, 48. Černý.
Pardubice - Kladno 3:2 SN.on-line
Branky: 6. Píša, 38. Pucher, rozh. nájezd Tvrdík - 15. Diviš, 23. Bělohlav.
Sparta - Třinec 2:3 SN.on-line
Branky: 10. Černošek, 23. Kratěna - 17. Polák, 53. Kanko, rozh. nájezd Polanský.
Slavia - Vítkovice 3:4on-line
Branky: 4. a 55. Červenka, 30. Beránek - 19. Petrovický, 37. Ujčík, 38. Varaďa, 47. Šimíček.

Reklama