Hlavní obsah

Rangers nehrají v Columbusu rádi

V nejvyšší zámořské hokejové soutěži se dnes odehraje šest utkání. Anaheim pokračuje v kanadské misi střetnutím na ledě Ottawy. V cestování pokračuje i San Jose, které míří na Floridu. V dalším mezikonferenčním duelu hostí Detroit Atlantu. Nejvytíženější klub soutěže zavítá do Columbusu.

Článek

V domácím klubu bylo po další neúspěšné sezóně živo. Vedení ovšem nepanikařilo a dokázalo např. prodloužit smlouvu trenérovi i brankáři Leclairovi. Obrana Columbusu kolem starousedlíka Klesly doznala mnoha změn, když v ní nyní nově pravidelně nastupují příchozí Tjutin, Bäckman a Comodore. Až v úterý se ovšem zadním řadám podařilo pracovat natolik dobře, že tým inkasoval méně než třikrát v jednom utkání. Vedení Columbusu zasáhlo několika změnami i do útoku. Trenér do něj neváhá kromě nově příchozích Umgergera a Huseliuse postavit též nováčky. Z nich si zatím nejlépe vede Voráček. Střelecky tým pochopitelně táhne Nash. Po pětizápasové suspendaci se na led vrací Peca. Zranění naopak brzdí jeho kolegy Modina a Torrese.

New York Rangers začali sezónu velmi úspěšným pobytem v Praze, i když do ní již nepřivezli vytouženou hvězdu. Návrat zpět za oceán klub nijak zvlášť nepoznamenal a především díky brankáři Lundqvistovi zvládli bez ztráty jediného bodu odehrát prvních pět utkání. Až minulou středu tým zřejmě dostihla únava. Následovalo ovšem skvělé páteční představení náhradního brankáře Valiquettea, který udržel čisté konto v celém zápase a spoluhráči mu k němu dopomohli v samostatných nájezdech. Náročný program sedmi zápasů v jedenácti dnech Rangers částečně neustáli až na samotném konci, když poprvé v sezóně nevyhráli dvakrát za sebou. Žerděv by měl dnes na ledě bývalého zaměstnavatele pomoci společně s Näslundem k probuzení Druryho.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí klub přijde o neporazitelnost před vlastními fanoušky. Na vítězství Columbusu totiž vypsali kurs 2,6 . Hostům se na ledě dnešního soka příliš nedaří, když zde vyhráli pouze jedno z minulých pěti utkání. První výhra Rangers zde po sedmi letech je přesto oceněna kursem 2,2 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články