Hlavní obsah

Byl to divný zápas, jsme rádi za dva body, řekl Pucher

Nejlepším hráčem pardubického mužstva v pátečním extraligovém utkání s Kladnem byl vyhlášen Peter Pucher. Zařídil důležité vyrovnání na 2:2 ve 38. minutě a připravil úvodní gól zápasu pro Aleše Píšu.

Článek

K udolání houževnatě bojujícího Kladna bylo potřeba samostatných nájezdů. "Chtěli jsme bodovat doma naplno, ale jsme rádi za ty dva body. Ten zápas byl takový divný. My jsme začali dobře, měli spoustu šancí, ale pak se z naší hry vytratila jiskra a začali jsme hrát jiným způsobem než jsme si řekli. Pohyb nebyl takový, jak jsme si představovali, a nakonec jsme dotahovali náskok soupeře."

Pucher však zároveň přitakal, že za úvodních deset minut bylo Kladno zralé na tři, možná i pět branek. Místo toho musely rozhodovat samostatné nájezdy. "Jak jsem už řekl, naší hře chyběla jiskra, možná jsme si mysleli, že to půjde samo, že se nám puky budou lepit na hokejky. To ale není pravda, musíme tomu jít naproti a potom se i štěstí přikloní na naší stranu. To, že jsme povolili, bylo špatné," přiznal Pucher.

Pardubičtí hráči jsou letos velmi produktivní v přesilovkách a také dnes dali obě branky během základní hrací doby v početní výhodě. Tentokrát to bylo doslova bleskové. Na první branku potřebovali pět vteřin, na druhou o tři víc. A na obou měl slovenský centr podíl. Při první asistoval a druhou proměnil.

Že by jeho tým někdy tak rychle úspěšně sehrál přesilovky si však nevybavoval. "Tak to nevím, ale je v každém případě dobré, že to tam padlo. Chtěli jsme ty přesilovky hrát jednoduše, po vyhraném buly vytvořit tlak a vystřelit na branku. To se povedlo a byly z toho góly."

Reklama

Související témata: