Hlavní obsah

Tottenham odvolal trenéra Ramose, nahradí jej Redknapp

LONDÝN/PRAHA

Juande Ramos byl odvolán z pozice trenéra fotbalistů anglického Tottenhamu. Novým koučem Spurs, kteří jsou se ziskem dvou bodů na posledním místě tabulky, převezme dosavadní trenér Portsmouthu Harry Redknapp. Spolu s Ramosem opouštějí klub také sportovní ředitel Damien Comolli a trenérovi asistenti Guy Poyet a Marcos Alvarez.

Článek

„Tottenham je velký klub, trénovat ho je pro mě příležitostí, na kterou jsem čekal celý život,“ nechal se slyšet Redknapp. „Portsmouth miluji. Dobu v něm strávenou jsem si užíval, dosáhli jsme velkého úspěchu. Nikdy jsem nebyl šťastnější,“ připomněl letošní nečekaný zisk Anglického poháru. Podle agentury AP by ho v Portsmouthu mohl nahradit bývalý kouč Chelsea Avram Grant.

„Juandeho Ramose mi je líto. Odvedl nejlepší možnou práci, ale nezafungovalo to. I mě něco podobného v minulosti potkalo. Je to nepříjemné, ale musíte to akceptovat a jít dál,“ podpořil svého předchůdce. Redknapp se funkce trenéra oficiálně ujme až v pondělí, nedělní zápas proti Boltonu odkoučují trenéři mládežnických týmů Clive Allen a Alex Inglethorpe.

„Na White Hart Lane ale v neděli samozřejmě nebudu chybět. Před zápasem zajdu do šatny a hráče podpořím,“ nastiňuje Redknapp svůj záměr. Toho ale čeká tvrdý oříšek, po souboji s Boltonem jeho tým hned narazí na Arsenal a Liverpool. Jediným jeho cílem nyní zůstává, aby se Tottenham v Premier League zachránil. „Jestli se mi to nepovede, rezignuji. Dám ruce nad hlavu a připustím, že jsem pro tuhle práci nebyl dost dobrý. Ale nemyslím si, že se to stane. V kádru je mnoho výborných hráčů,“ věří v sílu týmu.

Portsmouth vyinkasuje odstupné 5 miliónů eur

Portsmouth za svého dnes již bývalého kouče, který v klubu strávil tři roky, vyinkasuje od Tottenhamu odstupné pět miliónů eur (156 milionů korun). „Pro Portsmouth je to dobrý obchod, ty peníze se jim budou hodit,“ prohlásil strýc hvězdy Chelsea Franka Lamparda a otec bývalého reprezentanta Jamieho Redknappa.

News of the World uvedl, že Redknapp Tottenhamu fandil už jako malý kluk. „Lidé si myslí, že jsem fandil West Hamu, protože jsem ten klub měl rád. Ale byl to Tottenham, na který jsem se chodil dívat a fandil mu,“ vyznal se jednašedesátiletý trenér.

Ramos byl z pozice manažera Spurs propuštěn téměř na den přesně rok poté, co klub převzal po Nizozemci Martinu Jolovi. S Tottenhamem získal v únoru Ligový pohár, vstup do nové soutěže se mu ale vůbec nepovedl. Po osmi utkáních je Tottenham na posledním místě, když nasbíral pouhé dva body.

Reklama

Související témata: