Hlavní obsah

Bednář se spasitelem West Bromwich nestal, Čech vychytal 100. nulu v Chelsea

LONDÝN

Český legionář Roman Bednář se spasitelem ligového nováčka West Bromwich Albion nestal. V důležitém domácím utkání Premier League s Blackburnem sice zařídil deset minut po přestávce vyrovnání, které bylo povelem k obratu a vedení domácích 2:1, jenže v samém závěru West Bromwich o tři body přišel, neboť minutu před koncem se trefil hostující Andrews a zápas skončil dělbou bodů.

Článek

Událostí kola bylo první vítězství Evertonu v této sezóně na vlastním hřišti. I v patnáctém ligovém duelu Evertonu s Fulhamem se radoval domácí celek.Nebývale dlouhá série málem skončila, nebýt střídajícího evertonského útočníka Luise Sahy, který tři minuty před koncem vstřelil hlavou svou první branku v sezóně. V oboustranně opatrném utkání se třikrát rozezněla branková konstrukce. Jednou měl štěstí hostující brankář Schwarzer, Howarda na druhé straně zachránily tyče dvakrát.

O největší šok se ovšem postaralo Stoke City, jež oloupilo favorizovaný Arsenal. Nováček soutěže šel do vedení už v 11. minutě gólem Fullera, a když v 73. minutě zvýšil Olofinjana po dlouhém autu Delapa na 2:0, začalo to s kanonýry vypadat hodně bledě. Zvláště, když čtyři minuty poté dostal po faulu na brankáře červenou střídající Robin van Persie a musel z placu. V oslabení se hosté zmohli jen na to, aby Clichy snížil. Jenže jeho branka v 90. minutě už na výhře Stoke a gejíru radostí v domácích řadách nic nezměnila. Jen pro zajímavost - poslední zápas o ligové body hrály oba celky v roce 1985!

Čech vychytal stou nulu v dresu Chelsea

Jedenácté kolo přineslo nebývalou úrodu gólů. Manchester United uspořádal doslova střelecké dostihy v duelu s nováčkem Hullem, aby nakonec vyhrál jen těsně 4:3, i když vedl už 4:1. Střeleckou mkušku měl Ronaldo, který dal dva góly. Finiš hostů přišel pozdě a přinesl jen zmírnění porážky.

Při chuti byla Čechova Chelsea, která doslova rozstřílela Sunderland 5:0. Výjimečný den měl Anelka, autor tří branek, po jedné přidali Alex a Lampard. Český brankář udržel 100. čisté konto v dresu londýnského klubu. Dalším jubilantem byl Frank Lampard, jehož trefa na 4:0 znamenala záložníkovu 100. ligovou branku. Chelsea se díky výhře bodově dotáhla v čele tabulky na Liverpool a díky skóre je první.

Poslední Tottenham si vyšlápl na vedoucí Liverpool

Právě Liverpool nedokázal potvrdit dobré výsledky z posledních kol a na půdě zvedajícího se Tottenhamu prohrál 1:2. Benítezovi svěřenci přitom vstoupili do zápasu ve velkém stylu, když už ve třetí minutě otevřel skóre nizozemský útočník Kuijt. Hosté byli i nadále aktivnější, vypracovali si řadu příležitostí, dopláceli ale na žalostnou koncovku. Na jejich kopačky se lapila i smůla, kapitán Gerrard, nastřelil ve druhém poločase břevno a tyč.

A tak byl Liverpool za svou bídnou produktivitu potrestán. V šedesáté deváté minutě si po rohovém kopu srazil hlavou míč do vlastní sítě obránce Carragher. Když už to vypadalo, že na White Hart Lane dojde k dělbě bodů, zajistil Kohoutům plný bodový zisk Rus Pavljučenko. Nový kouč Tottenhamu Harry Redknapp tak prozatím slaví úspěch. Ve třech zápasech získal sedm bodů a vytáhl tak Kohouty z posledního místa na osmnáctou pozici.

Anglie - 11. kolo:
Everton - Fulham 1:0 (87. Saha), Chelsea - Sunderland 5:0 (30., 45.+1 a 53. Anelka, 27. Alex, 51. Lampard), Manchester United - Hull 4:3 (3. a 44. Ronaldo, 29. Carrick, 57. Vidič - 23. Cousin, 69. Mendy, 82. Geovanni z pen.), Middlesbrough - West Ham United 1:1 (83. Mido - 21. Mullins), Portsmouth - Wigan 1:2 (82. Kranjčar - 45.+1 Zaki, 90. Heskey), Stoke - Arsenal 2:1 (11. Fuller, 73. Olofinjana - 90. Clichy), West Bromwich - Blackburn 2:2 (55. Bednář, 62. Miller - 13. McCarthy z pen., 89. Andrews), Tottenham - Liverpool 2:1 (70. vlastní Carragher, 90. Pavljučenko - 3. Kuijt).

Reklama

Související témata: