Hlavní obsah

Všichni do útoku! Úspěšný reprezentant vsadil i v esportu na totální fotbal

Praha

Ukázalo se, že z Edenu je pryč teprve pár měsíců. Alex Král si v sešívaném dresu užíval totální fotbal pod koučem Trpišovským a stejnou taktiku použil, když dostal nominaci do virtuálního derby na pomoc zdravotním sestřičkám. Člen národního týmu vsadil vše na útok, svého soupeře Juraje Kucku porazil 3:0 a postaral se tak o jednu ze dvou výher Slavie, která nakonec podlehla Spartě 2:6 na zápasy.

Foto: slavia.cz

Alex Král a jeho pekelné soustředění s gamepadem v rukou.

Článek

Esportoví profíci skládají své týmy nejen podle ofenzivních schopností hráčů, ale zakládají si také na zajištěné defenzivně.

S takovou ale na legionáře ze Spartaku Moskva nechoďte. „Hodně jsem útočil, žádná obrana. A taktika se mi vyplatila," usmíval se Alex Král.

Jakmile znovu dostal šanci obléct sešívaný dres, neváhal. I když šlo jen o playstation.

„Základy mám, ale nejsem úplně zkušený hráč. Když jsem byl ve Slavii, nejčastěji jsem hrál s Bořilem a Matouškem. Hraju spíš akční hry, ale na FIFA taky někdy sáhnu," líčil mladý reprezentant, který výrazně přispěl k postupu na EURO 2020.

Foto: slavia.cz

Radost jako na trávníku! Alex Král s gamepadem v rukou slaví jeden z gólů.

Na čísla se nekoukal

Zatímco Král se gamepadu chopil ve strahovské síni slávy jako většina ostatních, jeho sok Juraj Kucka hrál z Itálie, kde působí.

„Ze začátku jsem měl trochu strach, protože jsem nevěděl, jaký je soupeř. Já jsem ale spoléhal, že znám kluky a snažil jsem se tým postavit tak, jak si je pamatuju, ne že bych vyloženě koukal na čísla. Šlo ale hlavně o zábavu a dobrou věc," zhodnotil svůj povedený zápas Král, který tráví karanténu doma a čeká, jak se situace v Rusku vyvine.

Charitativní derby vyneslo téměř 1,3 milionu korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články