Hlavní obsah

Znojmo - Ml. Boleslav 3:1Znojmo porazilo Mladou Boleslav a uspělo potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mojžíš 1 : 0
19. Marušák 1 : 1
38. Mojžíš 2 : 1
59. Dopita 3 : 1

Znojemští hokejisté úspěšně završili svůj povedený týden, když i ve třetím zápase po sobě získali maximální počet bodů. Orli na domácím ledě porazili Mladou Boleslav 3:1, díky čemuž ji také přeskočili v tabulce. Na výhře domácích se dvěma góly podílel obránce Pavel Mojžíš.

Článek

Úvodní minuty patřily Znojmu, které zasypalo brankáře Cháberu sprškou střel. Boleslavský brankář však všechny puky přitahoval, v 6. minutě lapačkou efektně chytil pokusy Hamana a následně Mojžíše, o dvě minuty později jej zblízka po přihrávce Dopity trefil i Selingr.

Orlům pomohla prolomit kouzlo hostujícího brankáře až první přesilovka, v níž od modré čáry napřáhnul obránce Mojžíš a prostřelil Cháberu mezi betony. Až poté se poprvé zapotil i znojemský gólman Trvaj, který zlikvidoval jasnou šanci Handlovského i dorážku Krále. Znojemská převaha ale po vstřeleném gólu vyprchala a Boleslav postupně srovnala hru i skóre. K tomu jí pomohla rovněž přesilovka, kterou hned po 16 vteřinách využil ranou po ledě od modré čáry obránce Marušák hrající za Mladou Boleslav naposledy.

Ve druhé třetině se bojovalo především o střední pásmo a brankáři si museli dávat pozor jen na ojedinělé pokusy z dálky. Výjimkou byla šance hostujícího Kubeše, který však v tísni nedokázal pořádně zakončit. Dění na ledě pořádně rozhýbaly až dvojnásobné přesilovky. Znojmo sice tu svou půlminutovou nevyužilo, když už ale byla Boleslav ve čtyřech, vypálil Mojžíš a puk přistál přesně u vzdálenější tyčky Cháberovy branky. Boleslav mohla odpovědět rovněž ve hře pět na tři, která trvala minutu, jenže ji rozdělila přestávka. Ještě před ní brankář Trvaj pohotově vyrážečkou zlikvidoval bombu Marušáka.

Ve třetí části pokračovala boleslavská přesilovka, ale domácí se ubránili ve třech i následně ve čtyřech, když Trvaj vychytal Bendu. Znojmo spoléhalo na brejky, po jednom z nich pálil nebezpečně Haman, ale Chábera vymrštil lapačku včas. Boleslav hodně mrzela zahozená šance v 52. minutě, kdy Trvaj vyrazil puk jen před sebe, ale Štrba z dorážky poloodkrytou branku minul.

Podobnou příležitost už si hosté nevytvořili, protože Znojmo mistrně dohrávalo poslední minuty převážně v útočném pásmu. Poslední dvě minuty pak přežili domácí v naprostém klidu, protože v čase 58:07 dokončil povedenou kombinaci Demela s Kucharczykem přesnou střelou z první Dopita. Pro legendu ve znojemském dresu to byl už 301. extraligový zásah.

Znojemští Orli - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Mojžíš (Čachotský), 38. Mojžíš (Tesařík, Dopita), 59. Dopita (Kucharczyk, Demel) - 19. Marušák (R. Král, Nouza). Rozhodčí: Hribik - Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 2815.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Štach, J. Mrázek, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - Demel, Meidl, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel, Bauer, Jindra - Nouza, R. Král, Handlovský - Tomas, Benda, Štrba - P. Barinka, Rod, Boháč - V. Kubeš, T. Sýkora, Eiselt. Trenéři Šejba a Gudas.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice