Hlavní obsah

Bojoval ve striptýzových klubech i stodolách. Teď bouchá hlavní zápasy v UFC

Praha

Dlouho nic a teď tři galavečery UFC v osmi dnech. Po víkendovém UFC 249 proběhne v Jacksonvillu na Floridě UFC Fight Night ze středy na čtvrtek, a opět ve VyStar Veterans Memorial Areně. Hlavním souboj v polotěžké váze obstarají Anthony Smith a Glover Teixeira. Stejná hala pro trojici turnajů a opět bez fanoušků a opět s velkými opatřeními kvůli nemoci covid-19. „Nebude to poprvé, kdy budu bojovat před prázdným hledištěm. Zažil jsem to i v místech, kde se prodávaly lístky,“ řekl pro ufc.com Smith.

Foto: Facebook: Anthony "Lionheart" Smith

Anthony Smith, vyhraje svůj další zápas v UFC?

Článek

Čtyřka v žebříčku polotěžké váhy a proti němu osmička pořadí v UFC. Do boje půjdou potencionální soupeři Jiřího Procházky, který čeká na svoji premiéru v této organizaci.

„Nepůjde o nic divného. A nepůjde o nejpodivnější místo, na kterém jsem kdy bojoval. Jako amatér jsem zápasil každou středu ve strip klubu v Des Moines. Bojoval jsem v klubech i stodolách. Takže aréna bez lidí nebude to nejpodivnější, kde jsem měl zápas, to je jisté," usmíval se jedenatřicetiletý Smith, který má za sebou už 47 zápasů v MMA a za pár hodin ho čeká pátý hlavní zápas večera za sebou.

On v minulém roce prohrál s legendou Jonem Jonesem a porazil Alexandera Gustafssona. Čtyřicetiletý Teixeira má za sebou 37 duelů, loni šel třikrát do klece a pokaždé odešel jako vítěz.

„Myslel jsem, že odejdu do důchodu, když mi bude pětatřicet. Nikdy jsem si nemyslel, že budu bojovat ve čtyřiceti, ale stále zápasení miluji," je dobře naladěný Brazilec před další výzvou.

Teixeira věk neřeší, má svou širokou základnu fanoušků. „Mnoho lidí chodí do gymu, je jim pětatřicet, padesát. Nejstarší chlap má dvaaosmdesát let. Tohle je motivace. Dokonce i mladí přicházejí a říkají: „Hej, je mi pětadvacet, myslíš si, že jsem příliš starý? A já odpovídám, nejsi. Podívej, mně je čtyřicet a pořád zápasím s mladšími v UFC," nedělá si hlavu Brazilec s číslovkou v občance.

Před šesti prohrál dva zápasy za sebou, s Jonem Jonesem a Philem Davisem. Dvě porážky v kariéře jinak nikdy nezažil. "Lidi říkali, Glover je hotový, ale já jsem se vrátil a pořád do toho buším, chodím, pořád tlačím a stále se zlepšuji," přiznává Teixeira druhý vítr.

Co s ním předvede Smith, kdo koho sfoukne?

Na galavečeru UFC Fight Night je na programu jedenáct zápasů. Do oktagonu vstoupí také Karl Roberson, ten měl mít zápas s Machmudem Muradovem. Turnaj vysílá ve čtvrtek od třetí hodiny ranní Nova Sport 2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články