Hlavní obsah

Federera ve skupině Turnaje mistrů čeká repríza finále US Open

ŠANGHAJ

Obhájce triumfu na Turnaji mistrů Rogera Federera ve skupině čeká repríza finále US Open s Andym Murraym. Vedle švýcarského a britského tenisty středeční los v Šanghaji do Červené skupiny přidělil Američana Andyho Roddicka a Francouze Gillesa Simona, náhradníka za zraněnou světovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska.

Článek

Ve Zlaté skupině se utkají vítěz Australian Open a třetí tenista světa Novak Djokovič ze Srbska, zkušený Rus Nikolaj Davyděnko, vítěz pařížského Masters Francouz Jo-Wilfried Tsonga a další objev této sezóny Juan Martín del Potro z Argentiny.

Zatímco Nadalovi zranění kolena z turnaje v Paříži nedovolilo do Šanghaje dorazit, vítěz posledních dvou ročníků Turnaje mistrů Federer chce závěrečný podnik odehrát, i když z pařížského podniku odstoupil kvůli bolestem zad.

Vítěz Turnaje mistrů získá minimálně 600 000 dolarů, ale může si přijít až na 1,3 miliónu, pokud projde celou soutěží bez porážky. Podnik pro nejlepších osm hráčů sezóny začne v neděli a vyvrcholí finálovým duelem 16. listopadu. V Šanghaji se koná naposledy, od příštího roku bude v Londýně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články