Hlavní obsah

Konec jedné éry v Liberci. Bílí Tygři našli po odchodu Pešána k reprezentaci náhradu

Liberec
Aktualizováno

Po posilnění kádru o nové hráče sáhli Bílí Tygři také k doplnění svého managementu, který od prvního května opustil Filip Pešán. Poslední vítěz základní části se dohodl na spolupráci s manažerem Jaromírem Kverkou, který bude pod Ještědem oficiálně pracovat jako asistent generálního manažera Ctibora Jecha.

Foto: Sport.cz

Asistentem generálního manažera hokejistů Liberce Ctibora Jecha byl jmenován Jaromír Kverka.

Článek

„Chtěli jsme do struktury naší organizace přivést člověka, který se dlouhodobě pohybuje a orientuje v hokejovém prostředí, a Jaromír Kverka takovou osobou je. Má bohaté zkušenosti nejen s aktivním hokejem, ale také coby funkcionář. Zná zákulisí hokejových organizací na té nejvyšší úrovni, ať ze svého několikaletého působení v Karlových Varech, tak z kratší epizody v Pardubicích," vysvětlil Ctibor Jech.

Osmačtyřicetiletý Jaromír Kverka u Bílých Tygrů zaplňuje mezeru po Filipu Pešánovi, jehož odchodem pod Ještědem končí jedna velmi úspěšná éra. Pešán se jako trenér Liberce stal i jeho sportovním ředitelem v jedné osobě před pěti lety, kdy klub v létě 2015 tuto funkci poprvé ve své historii zřídil. A tah se mu vyplatil. Bílí Tygři od té doby získali historický titul, dvě stříbra navrch, celkem čtyřikrát vyhráli základní část. Funkce sportovního ředitele však zůstane v Liberci oficiálně prázdná.

Foto: Sport.cz

Trenér české reprezentace Filip Pešán.

„Po odchodu Filipa Pešána od Bílých Tygrů k české hokejové reprezentaci se vedení klubu rozhodlo znovu neobsazovat pozici sportovního ředitele. Místo toho byla organizační struktura klubu nově doplněna o post asistenta generálního manažera," stojí v prohlášení klubu, podle něhož se nově na stavbě kádru bude podílet vedle Ctibora Jecha a hlavního kouče Patrika Augusty právě Kverka.

Jaromír Kverka hrál extraligu za Spartu a Karlovy Vary. Pražanům výrazně pomohl ke dvěma mistrovským titulům. Na sklonku kariéry zkusil angažmá v nižších zahraničních soutěžích. Stopu zanechal také v české, potažmo československé reprezentaci. Dařilo se mu zejména na MS juniorů 1989, kde zaznamenal devět bodů v šesti zápasech a podílel se na konečné druhé příčce. Po skončení aktivní kariéry v roce 2004 se Kverka vrátil do Karlových Varů, kde působil postupně jako skaut, asistent hlavního trenéra či sportovní manažer. V této roli v minulé sezoně působil i v Pardubicích. Nyní se přesunul na sever Čech.

Reklama

Související témata: