Hlavní obsah

V městském přeboru zkolaboval a zemřel fotbalista

Obránce FC Odra Petřkovice B Petr Šula zemřel v nedělním utkání ostravského městského přeboru proti Jiskře Hrušov na srdeční selhání. Ve čtvrtek o tom informoval deník Sport.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Ilustrační fotografie

Článek

Po čtvrthodině hry fotbalového utkání mezi FC Odra Petřkovice B a Jiskrou Hrušov se skácel pětatřicetiletý Petr Šula na trávník. U celé situace byl jako první domácí kapitán Jiří Brančík. „Podíval jsem se směrem k němu, že mu přihraju. A najednou vidím, jak z ničeho nic padá obličejem k zemi. Hned jsem pochopil, že je zle,“ popisoval pro deník Sport Brančík.

Všichni se nejdříve domnívali, že má Šula zapadlý jazyk. Brzy však zjistili, že se jedná o vážnější problém. „Proto jsme mu okamžitě poskytli masáž srdce a do příjezdu záchranné služby jsme dělali, co jsme mohli,“ pokračoval otřesený Brančík. Po převozu do nemocnice se ale zdravotníkům nepodařilo fotbalistu zachránit.

Šula měl prý zdravotní problémy již v minulosti. „Petr kvůli potížím se srdcem přestal na nějaký čas hrát. Pak znovu začal, ale už jen za béčko. A na vlastní riziko,“ vysvětloval klubový tajemník Karel Stříbrný. Zesnulý Petr Šula byl otcem tří dětí.

Reklama

Související témata: