Hlavní obsah

Představitelé ČMFS se přou o termín valné hromady

PRAHA

Ve fotbalovém svazu se rozhořel spor o termín valné hromady, která by měla zvolit nové vedení ČMFS. Výkonný výbor svazu se na čtvrtečním jednání shodl, že by valná hromada měla být v červnu. Část členské základny v čele s jedním z členů výboru Jiřím Kubíčkem však žádá, aby se konala už v lednu. Tedy do dvou let od poslední valné hromady, která se uskutečnila loni v únoru.

Článek

Místopředseda svazu Jaroslav Vacek po čtvrtečním jednání nastínil, že většina členů výboru považuje červnový termín za dostačují. Kubíček, který tvrdí, že za ním stojí většina Moravy, chce lednový termín. Navíc mu vadilo, že jednání se zúčastnilo pouze devět z třinácti členů výboru.

"Červnový termín je porušením platných stanov. Je třeba svolat řádnou valnou hromadu, kde by se probraly všechny ekonomické otázky a komise by podaly zprávy o své činnosti. Tam bychom vyřešili všechny problémy a pak šli s čistým stolem k volbám," řekl novinářům Kubíček, podle kterého by volební valná hromada mohla být kdykoliv později, třeba až na podzim.

Jinak funkcionáři potvrdili realizační tým reprezentační jednadvacítky, jak jej navrhl nový trenér Jakub Dovalil. Kouč však má snížit počet asistentů ze tří na dva. Navrženými asistenty jsou internacionál Jan Suchopárek, Augustin Chromý a trenér gólmanů Petr Kouba. Vypadne tak někdo z dvojice Suchopárek, Chromý.

I k tomu má Kubíček výhrady. "Nikdy se výbor nepletl do realizačních týmů, ale nyní někteří členové zjistili, že Chromý je z Olomouce, a tak to odnese on," tvrdí Kubíček.

Výbor se zabýval také instalací kamerového systému, bez něhož nepůjde zajistit bezpečnost na stadionech vlastními silami, což bude od počátku příštího roku nutností. Nákladnou investici se bude chtít svaz řešit prostřednictvím půjčky od marketinkové společnosti STES pro jednotlivé kluby.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín