Hlavní obsah

Kouč Vrba motivuje hráče vitamíny a delší dovolenou

Pavel DosadilSport.cz

Déle než čtvrt roku čekali doma na radost z vítězství. Hned v prvním kole nové sezóny fotbalisté Plzně porazili Žižkov, ale potom jako když utne. Pět remíz 1:1 a porážka s Baníkem, to byla série, která posílený tým srážela dolů. Teprve sobotní vítězství nad Mladou Boleslaví potvrdilo, že Viktoria jde pod novým koučem Pavlem Vrbou nahoru.

Článek

Dva banány v síti Mladé Boleslavi, a Pavel Vrba si může otevřít obchod s ovocem a zeleninou. „Slíbil jsem hráčům, že pokud doma konečně vyhrají, odměním se jim zvláštní prémií,“ usmíval se trenér plzeňských fotbalistů. „Nebudou to žádné tataráky nebo pivo. Příští týden jim každý den ráno přinesu ovoce. Aby měli dostatek vitamínů,“ prozradil kouč.

„To budu muset chodit včas, aby na mě něco zbylo,“ reagoval vtipálek Pavel Horváth. Fotbalisté by však určitě raději brali přepálené ovoce v kapalné podobě... „Nejde o to, co to bude. Je to něco navíc k penězům, které jsme si výhrou vydělali. Samozřejmě i já doufám, že trenér přitlačí a příště vymyslí něco ještě lepšího,“ usmíval se plzeňský kapitán.

Čtyři body od delšího lenošení

Ve čtyřech předešlých zápasech pod Vrbou mužstvo neprohrálo. Ovšem ani nový kouč až do soboty nezažil radost z domácí výhry. „Vítězstvím nad Mladou Boleslaví jsme potvrdili tři body z Brna, což se nám v domácím prostředí dlouho nedařilo. Je to nutný předpoklad k tomu, abychom se posunuli do horních pater tabulky,“ uvědomuje si kouč.

Hráče ponouká k lepším výkonům nejrůznějšími pobídkami. Snaží se využít třeba i jejich pohodlnosti. „Slíbil jsem mužstvu, že pokud na podzim nasbírá 23 bodů, dostane v zimě delší dovolenou,“ potvrdil Vrba.

Viktoria má teď 19 bodů a čekají ji zápasy v Kladně a doma s Olomoucí. „Ještě čtyři body, to je dost. Ale jo, snad to půjde,“ přemítá Horváth. „Volno je milé, i když já ho moc nemusím. Já o svátcích nějak natékám a pak je zimní příprava těžší,“ chechtá se záložník, který snadno přibírá na váze.

Defenzíva konečně funguje

Ještě před pár týdny ovšem nebylo plzeňským fotbalistům do smíchu. Po sérii remíz spadli do druhé poloviny tabulky a skončit musel trenér Šilhavý. „Naše obranná hra má konečně hlavu a patu. Dopředu jsme byli od začátku sezóny nebezpeční, ale pokaždé jsme dostali nějaký gól a s tím se vyhrát nedá. Teď jsme navíc odehráli asi čtvrtý zápas v ustálené sestavě, což je také znát,“ líčí Horváth novou Vrbovu éru.

Před sezónou byla Plzeň černým koněm na pohárové příčky. A útoku na horní patra tabulky se ještě zdaleka nevzdává. „Domácí vítězství jsme už moc a moc potřebovali. Hlavně pro fanoušky byla jediná výhra nad Žižkovem zatraceně málo. Věřím, že dokážeme porazit také Olomouc a tím si příznivce definitivně nakloníme na svou stranu. Pak bychom všichni měli před Vánoci tu správnou náladu,“ potvrzuje Vrba plzeňské choutky a plány.

Čtvrt roku bez domácí výhry
2. srpnaPlzeň - Žižkov 3:2
16. srpnaPlzeň - Slavia 1:1
30. srpnaPlzeň - Teplice 1:1
20. záříPlzeň - Č. Budějovice 1:1
27. záříPlzeň - Ostrava 1:3
19. říjnaPlzeň - Sparta 1:1
1. listopaduPlzeň - Jablonec 1:1
15. listopaduPlzeň - Ml. Boleslav 2:0

Reklama

Související témata: