Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 4:1Třinec potřetí v sezóně porazil hokejisty Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Martynek 1 : 0
35. Kumstát 1 : 1
47. Balej 2 : 1
57. Balej 3 : 1
57. Seman 4 : 1

Třemi góly z poslední části porazili hokejisté Třince v nedělním extraligovém duelu Karlovy Vary 4:1. Oba klíčové zásahy obstaral slovenský útočník Jozef Balej, který se do sestavy v týdnu vrátil po dlouhodobějších problémech se zády a své střelecké konto si dnes vylepšil na pět tref. Proti vicemistrovi se letos Ocelářům vede: vyhráli i třetí vzájemný duel v sezoně, až dnes však v normální hrací době.

Článek

Potyčka Polanského s Němcem ze čtvrté minuty symbolizovala průběh první části: deset vyloučených, z toho sedm na karlovarské straně. Ocelářům to však přineslo minimální prospěch, přesilovky jim dnes znovu moc nešly. Gól se mohl zrodit především po linii Malec - Moravec, ale domácí útočník v šesté minutě lehkou tečí rozezněl tyčku. Karlovarští slušně odbránili všechna oslabení, dvakrát však soupeře nechali trestuhodně atakovat z minimální blízkosti. Při dorážkách Peterka a Kanka však výborný reflex osvědčil Mensator.

Události se daly výrazněji do pohybu až ve druhé části. Kapitán Peterek vylovil ze svého arzenálu další nápaditou přihrávku do předbrankového prostoru a Martynek jeho nabídku bez velkého otálení poslal pod horní tyčku. Hosté se však ukáznili a jejich herní projev šel i přes inkasovaný gól nahoru. Čechmánek odolal střele Pecha z těsné blízkosti, ale pak nechal promluvit své zápěstí Kumstát a po úniku v oslabení tvrdým švihem vyrovnal. Nejproduktivnější muž Energie mohl vzápětí výsledek otočit, ale po chybě Tomíka se mu v sólovém nájezdu nepovedl pokus o blafák.

Třinec v závěru stáhl ze hry čtvrtou řadu a taktický tah trenérů domácím přinesl výhru. Oceláři znovu zlepšili pohyb, ale na rozhodující úder si počkali v zabezpečené obraně. Dvanáct minut před koncem vyrazil kupředu Balej, obhodil si obránce a perfektní kličkou oklamal i gólmana. Stejný patent použil slovenský útočník ještě jednou: tři minuty před koncem po samostatném nájezdu pažemi znovu rozhýbal Mensatora a precizním blafákem do forhendu zpečetil vítězství. To po parádní kombinaci Peterka s Květoněm o 39 sekund později vylepšil čtvrtým gólem v přesilovce ještě Seman.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 24. Martynek (Peterek), 48. Balej (Gureň, Polanský), 58. Balej (Výtisk, Kováčik), 58. D. Seman (Peterek, D. Květoň) - 36. Kumstát. Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3300.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec - Kanko, D. Moravec, Polák - Tomík, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Balej. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Němec, Řezníček, Mudroch, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zaťovič, Jakub Bauer. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: