Hlavní obsah

Čurilla rozhodl o vítězství hokejistů Kladna nad Plzní

Hokejisté Kladna zdolali v nedělním utkání 23. kola extraligy Plzeň 2:1, když zápas rozhodl v 51. minutě útočník Marek Čurilla. Lasselsberger prohrál šestý z posledních sedmi zápasů a klesl ze čtvrtého na páté místo.

Článek

Středočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a hned na samém počátku měl hned dvě solidní střelecké příležitosti Nedvěd, ale ani jednou netrefil Altrichterovu svatyni. Na začátku čtvrté minuty však již Pácal neudržel Martina Procházku a ten po sólovém úniku střelou nad lapačkou plzeňského gólmana otevřel skóre.

Následně měli hráči domácího týmu Geus Okna výhodu dvou přesilovek za sebou, ale neuspěli. Hosté se začali dostávat do hry ve druhé polovině úvodní části. Když se již zdálo, že domácí půjdou s jednobrankovým náskokem do šaten, dostali Západočeši výhodu přesilovky a dvě vteřiny před sirénou Smrek propasíroval odražený puk za Kopřivova záda.

Ve druhá třetině byly sice oba týmy aktivní, ale chyběl jim klid při kombinaci i zakončení. Nedostatek přesnosti proto znamenal, že skóre se dlouho neměnilo. Brzy po začátku třetí třetiny mohl poslat Plzeň do vedení Šindel, po zaváhání Kladna v obranném pásmu, ale puk prošel podél celé brankové čáry ven. Následně měla Plzeň 65 vteřin trvající početní výhodu pěti proti třem, ale nevyužila ji.

Naopak po nenápadné akci čtvrté útočné řady Kladna a Čurilla vrátil deset minut před koncem Kladnu vedení. Domácí mohli pojistit náskok při početní výhodě pěti proti třem, ale za 81 vteřin se proti Altrichtrovi a jeho spoluhráčům kladenský tým neprosadil. Zápas gradoval v samém závěru minutovou power play Lasselsbergeru, ale Kopřiva potvrdil svoji vynikající formu a nedopustil vyrovnání.

Geus Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Martin Procházka (Nádašdi), 50. Čurilla (Eberle, Z. Nedvěd) - 20. Smrek (M. Straka, Vlasák). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3658.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Hořava, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Stieler, Čurilla, Eberle. Trenér: Müller a Kasík.
Plzeň: Altrichter - Cartelli, Pácal, Dresler, S. Hudec, Benák, Smrek - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš - Důras, Šindel, Adamský. Trenér: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: