Hlavní obsah

Michálek odstartoval přestřelku mezi Chicagem a San Jose

Jedenáctigólovou přestřelku viděli v nedělním utkání hokejové NHL fanoušci v Chicagu, které podlehlo vedoucímu týmu celé ligy San Jose 5:6 a poprvé v sezóně prohrálo na domácím ledě. Kanonádu odstartoval český útočník ve službách Sharks Milan Michálek, jenž už po 42 sekundách hry otevřel skóre zápasu.

Článek

Jen do konce první třetiny padly v Chicagu ještě další tři branky, na jedné z nich se asistencí podílel domácí Martin Havlát. Po dvou třetinách vedli Jestřábi 5:4, když na začátku třetí části vyrovnal svým druhým gólem Boyle. Čtyři minuty před koncem pak rozhodl o výsledku gólem z přesilové hry hostující Devin Setoguchi.

Debut na lavičce hokejistů Tampy Bay dopadl pro Ricka Toccheta porážkou v Carolině po samostatných nájezdech. Jeho svěřenci sice vedli v normální hrací době už o dvě branky, jenže v nájezdech vychytal Lecavaliera Cam Ward a Jussi Jokinen vzápětí minul branku. "Kluci hráli dobře. Myslím, že jsou připraveni předvádět to, co od nich očekáváme," řekl přesto Tocchet, jenž zažívá premiéru coby hlavní kouč v NHL.

Lang skóroval vkleče ze vzduchu

Také v St. Louis rozhodovaly v zápase s Montrealem nájezdy. Za domácí sice v normální hrací době dvakrát skóroval Steve Regier, ale na druhé straně se zaskvěl Andrej Kosticyn. Nejprve ve druhé třetině bekhendem vyrovnával na 1:1 a po jeho skvělé přihrávce čtyři minuty před koncem vkleče dorážkou ze vzduchu poslal zápas do prodloužení a nájezdů Robert Lang.

V nájezdech pak Kosticyn trefil břevno, ale jeho smůlu dokázal napravit Alexej Kovaljov. Rozjel se k blafáku do bekhendu a nedal domácímu brankáři Legacemu šanci. "Bylo to parádní. Kovy je natolik šikovný hráč, že těžko někdo očekával něco obyčejného," chválil spoluhráče Christopher Higgins.

Niittymäki pojedenácté vychytal Atlantu

Za poslední tři sezóny dokázala Atlanta porazit Philadelphii pouze jednou ze čtrnácti zápasů a nic na tom nezměnil ani jejich poslední vzájemný duel. Hosté sice dokázali v závěru smazat dvoubrankové manko, ale vítězný gól zaznamenal v 54. minutě Joffrey Lupul. Vyrazil s pukem dopředu, u levého kruhu pro vhazování udělal před obráncem zasekávačku, a přesnou ranou překonal Hedberga.

V brance Philadelphie stál Antero Niittymäki a finský gólman má proti Atlantě úchvatnou bilanci - z jedenácti vzájemných zápasů všechny vyhrál. "Nevím, čím to je. Prostě se mi proti nim chytá příjemně a doufejme, že to tak i zůstane. Není v tom žádné kouzlo," usmíval se Niittymäki po zápase.

Na své brankáře se mohou mimořádně spolehnout i hokejisté Anaheimu. Ačkoliv jednička Jean-Sebastien Giguere dostala volno, skvěle jej proti Los Angeles zastoupil Jonas Hiller. Devětadvaceti úspěšnými zákroky vychytal svou první nulu v NHL. O branky na druhé straně se postarali Perry a Hedican.

Carolina - Tampa Bay 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 35. Brookbank, 36. Brind'Amour, rozhodující nájezd T. Ruutu - 12. St. Louis (Vrbata), 25. Lecavalier. Zásahy brankářů: Ward 28 - Smith 30.
St. Louis - Montreal 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 4. a 44. Regier - 39. A. Kosticyn, 56. Lang, rozhodující nájezd Kovaljov. Zásahy brankářů: Legace 26 - Price 26.
Anaheim - Los Angeles 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 32. Perry, 56. Hedican. Zásahy brankářů: Hiller 29 - Ersberg 26.
Chicago - San Jose 5:6 (2:2, 3:2, 0:2)
Branky: 9. a 31. Versteeg, 18. Campbell (Havlát), 38. Barker, 38. Kane - 26. a 42. Boyle, 1. M. Michálek, 10. J. Thornton, 30. Roenick, 56. Setoguchi. Zásahy brankářů: Huet 31 - Boucher 33.
Philadelphia - Atlanta 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky: 1. Gagne, 20. Knuble, 32. Timonen, 54. Lupul - 26. Christensen, 41. Little, 53. Vjačeslav Kozlov. Zásahy brankářů: Niittymäki 32 - Hedberg 32.

Reklama