Hlavní obsah

Čeští fotbalisté vyrazili na svoji poslední cestu v letošním roce

Osmnáctka českých fotbalistů v úterý před polednem vyrazila na svoji poslední reprezentační cestu v letošním roce. Do letadla směr italské letovisko Rimini nastoupili s jasným úkolem - přivézt ze San Marina tři body a tím se před zimní přestávkou přiblížit v kvalifikaci o postup na světový šampionát vedoucímu týmu skupiny Slovensku na dva body.

Článek

Největší pozornost v úterý na ruzyňském letišti poutal útočník Roman Bednář, který se k týmu připojil jako náhradník za Václava Svěrkoše až v pondělí večer. Kanonýr anglického West Bromwiche neskrýval nadšení z tolik vytoužené účasti v národním týmu a věřil, že se ve středu aspoň na chvilku dostane na hřiště. "Ale už jen to, že tady mohu být, je jeden z postupných krůčků," uvedl Bednář.

Z mužstva těsně před odletem čišela dobrá nálada, trenéra Petra Radu těšilo, že nikoho z výpravy netrápí žádné zdravotní potíže. "Odlétáme s osmnácti zdravými hráči, takže věřím, že to zvládneme," řekl novinářům reprezentační kouč, jenž byl nucen udělat už tři změny oproti původní nominaci.

Do malého státečku na Apeninském poloostrově nevyrazil brankář Petr Čech, záložník Jaroslav Plašil ani útočník Václav Svěrkoš a chybí i další dlouhodobí marodi. "Ta zranění některých hráčů nám to trochu zkomplikovala, ale budeme se s tím muset vyrovnat. Rozhodně neexistuje nějaké podcenění. Hráči dobře vědí, jak některé předchozí zápasy se slabšími týmy dopadly a jak byly těžké," podotkl Rada.

I San Marino dokáže pozlobit

Podobně hovořil i bek Zdeněk Grygera. "Každý soupeř dovede pozlobit, San Marino se bude chtít ukázat. My musíme přivézt tři body, nic víc tam nejde vymýšlet," uvedl osmadvacetiletý zadák. Ve středu nastoupí k jubilejnímu 60. zápasu v národních barvách a výtečná forma z Juventusu Turín dává naději, že by jej mohl oslavit brankově. "Šedesát zápasů, tři góly, to by nebylo špatné," poznamenal reprezentační obránce, který v českém dresu naposledy skóroval v evropské kvalifikaci proti Slovensku.

Kolem půl jedenácté se Grygera spolu s ostatními spoluhráči vydal na odbavení, v jedenáct pak Češi odletěli do Rimini, kde budou před zápasem bydlet. Středeční duel začne ve 20:30.

Reklama

Související témata: