Hlavní obsah

Kollerovy góly Samaře do evropských pohárů nepomohly

MOSKVA

Dvěma góly zakončil český fotbalový útočník Jan Koller svou první sezonu v ruské lize. Samara i díky jeho příspěvku ve 30. kole zdolala Groznyj 4:3, ale účast v evropských pohárech jí unikla.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary.

Článek

Křídla sovětů obsadila šesté místo se stejným skóre jako pátý Petrohrad, který obhajoval titul. Z boje o ligový primát Zenit už dávno vypadl, ale kvalifikoval se alespoň do předkola nové Evropské ligy, v níž se pokusí navázat na letošní překvapivý triumf v Poháru UEFA.

Koller debutoval v dresu Samary v červenci a během 18 kol skóroval celkem sedmkrát. Stal se tak druhým nejlepším střelcem týmu po Antonu Bobjorovi, který dal o jeden gól více.

Kazaň, která si zajistila premiérový titul už tři kola před koncem soutěže, všechny zbylé zápasy prohrála. Na závěr sezóny podlehla doma Lokomotivu 1:2. Marka Čecha v brance Lokomotivu překonal jen v 36. minutě Bucharov, zápas rozhodl v poslední minutě Glušakov.

Do evropských pohárů se nedostal Spartak Moskva, který skončil osmý. V prestižním souboj s Petrohradem prohrál 1:3, když inkasoval třikrát už v prvním poločase. Dvakrát se trefil nejdražší hráč ruské ligy Portugalec Danny. Za Spartak odehráli celý zápas Martin Jiránek a Radoslav Kováč, Radek Šírl v dresu Zenitu chyběl.

Ruská liga - 30. kolo:
Dynamo Moskva - Tomsk 2:0, FK Moskva - Vladivostok 3:0, Jaroslavl - CSKA Moskva 1:0, Kazaň - Lokomotiv Moskva 1:2, Perm - Chimki 3:1, Samara - Groznyj 4:3, Saturn MO - Nalčik 1:1, Spartak Moskva - Petrohrad 1:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články