Hlavní obsah

Tottenham přivítá Blackburn

Eurotip.cz

Před 14. kolem nejvyšší anglické fotbalové soutěže patřila Blackburnu osmnáctá a Tottenhamu dokonce předposlední příčka. Kohouti jsou však momentálně určitě v lepším rozpoložení a svého soupeře, na kterého ztrácejí jediný bod, dnes jistě chtějí v tabulce přeskočit. Povede se jim to?

Článek

Tottenham pod novým trenérem Harry Redknappem velmi ožil a neprohrál šest utkání v řadě, čímž se odpoutal ode dna Premier league. V posledních týdnech Spurs dokázali dvakrát porazit Liverpool, v Poháru UEFA zdolali Dynamo Záhřeb jasně 4:0 a ve 12. kole dokázali zvítězit na půdě ambiciózního Manchesteru City po brankách Darrena Benta 2:1. Minulý víkend ale domácí poprvé pod novým koučem okusili hořkost porážky, o kterou se postaral možná trochu nečekaně Fulham. Ten se po půl hodině hry ujal vedení, které v 70. minutě po zaváhání brankáře Gomese ještě zdvojnásobil. Na konečných 1:2 deset minut před koncem upravil mladý Fraizer Campbell.

„Byl to den velkého zklamání. Zařadili jsme druhý rychlostní stupeň a vypadalo to, že se dostáváme do hry. Poté jsme jim ale darovali gól. Byla to směšná branka, ale Gomes je brankářská jednička. V PSV Eindhoven dokazoval své kvality a já mu musím důvěřovat a stát za ním,“ dodal po prohře trenér Harry Redknapp.

Kouč domácích se dnes bude muset obejít bez záložníka Luky Modriče. Chorvatský záložník je mimo hru na dva týdny kvůli problému s tříslem, který si přivodil v posledním utkání s Fulhamem, kde ho o poločase nahradil Aaron Lennon, který by tak dnes měl dostat příležitost hned od úvodu. Drobné šrámy pak doléčili Jermaine Jenas, Ledley King a Jonathan Woodgate. Kvůli problému s kotníkem si ale nezahraje mladý mexický forvard Giovani dos Santos.

I když Blackburn doposud nasbíral o bod více, nežli jeho dnešní soupeř, jeho aktuální forma je alespoň podle výsledků o něco horší. Rovers čekají na výhru už sedm zápasů – naposled naplno bodovali na sklonku září v Newcastlu. Měsíc listopad odstartovali svěřenci trenéra Ince remízou 2:2 na hřišti West Bromwiche, ale následně před vlastními fanoušky nestačili na Chelsea (0:2) a Sunderland (1:2). Proti Sunderlandu Rovers od 45. minuty zásluhou Samby dokonce vedli, ale branky Jonese a Cisseho je odsoudili k další porážce.

„Sedm utkání jsme nevyhráli, ale remizovali jsme v zápasech, které jsme měli vyhrát. Postavení v tabulce není lichotivé, ale věřím ve zlepšení a týmového ducha. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky vás jedna výhra může posunout hodně kupředu. Proti Tottenhamu a Portsmouthu chceme bodovat,“ říká manažer hostí Paul Ince. Ten bude mít k dispozici i Benni McCarthyho, který kvůli rodinným důvodům vynechal souboj se Sunderlandem. Mimo naopak zůstávají australští záložníci Brett Emerton a Vince Grella.

Na vítězství Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.00 rovné. Pokud věříte ve výhru Blackburnu, znásobíte svůj vklad kursem 3.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama