Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 3:2Jihočeši otočili zápas s Karlovými Vary a vyhráli 3:2 v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Skuhravý 0 : 1
11. O. Němec 0 : 2
23. Hřebejk 1 : 2
42. Kotrla 2 : 2
65. Kůrka 3 : 2

Hokejisté Českých Budějovic dokázali ve 25. kole extraligy otočit nepříznivý vývoj zápasu s Karlovými Vary a zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali již 0:2. Rozhodující gól v sérii nájezdů zaznamenal forvard Tomáš Kůrka.

Článek

Útočník Hudec sice ohrozil hostujícího brankáře Mensatora už při prvním pobytu na ledě, brzy však převzali iniciativu Karlovarští. Do střely exbudějovického Sailera se stačil obětavě položit obránce Jareš, z levé strany vypálil Pech těsně vedle tyčky. V osmé minutě se však dostal k puku hostující kapitán Skuhravý a švihem z pravého kruhu prostřelil Turka, který měl zakrytý výhled. O tři minuty později před Mensatorem ve slibné pozici promáchl Huml a hned z protiútoku zvýšil na 2:0 Němec, jenž přejel útočnou modrou, vypálil přes obránce Sičáka a Turek už nestačil zasáhnout. Za záda domácího brankáře se trefil i Zucker, ale sudí odpískal ofsajd.

V úvodu druhého dějství se Jihočechům naskytla příležitost hrát více než minutu v pěti proti třem a před Mensatorem se téměř rozpouštěl led, když Poživil dvakrát orazítkoval tyčku, od modré razantně pálil Toman a zblízka zle dotíral Gulaš. Ale kotouč v karlovarské kleci viděli diváci až při plném počtu hráčů na kluzišti, kdy Hřebejkovo nahození nešťastně tečoval Němec. Poté se neujala bomba Vydareného a na protější straně musel Turek reflexivně zasahovat proti švihu Sailera. Na jediného obránce se řítili Pech se Skladaným, ale ten střílel nepřesně. Podobná situace se opakovala před brankou Karlových Varů, kde neuspěli Květoň s Hřebejkem.

Ve třetí třetině nechali domácí trenéři odpočívat bezkrevně hrající útočníky Dudu, Humla a Dragouna a poslali na led přeskupené formace. Hned se jim vyplatila spolupráce nově sestaveného tria Kůrka, Květoň, Kotrla. Z pravého křídla vypálil Kůrka, brankář Mensator vyrazil puk před sebe, ještě se stihl vrhnout pod nohy dojíždějícímu Kotrlovi, ale ten v pádu dokázal trefit odkrytou klec. Hostům se ztráta vedení nelíbila a nastěhovali se do pásma Jihočechů. Střelu Skladaného šikovně před Turkem tečoval Pech, zblízka nebezpečně dotíral také Melenovský.

Domácí se na chvíli z karlovarského sevření vymanili, ale Kůrka pouze vyprášil Mensatorovy betony. Během vyloučení Hřebejka poté nedokázali proměnit slibné příležitosti Kristek ani Melenovský. V 53. minutě se naopak neujaly střelecké pokusy Kotrly a Kůrky. O chvíli později se hostující Pech protáhl kolem Tomana, na zakončení však už neměl sílu. Několik vteřin před sirénou ještě z voleje pálil Sailer, ale rozhodnutí v základní hrací době nepadlo.

V první minutě prodloužení Gřegořek srazil Sailera, ten se ujal nařízeného trestného střílení, ale dva metry před Turkem si školácky nechal z hokejky odskočit puk. Při trestu Němce pak dvakrát za sebou před Mensatorem neuspěl Poživil a Vydareného bomba skončila v lapačce karlovarského gólmana. Těsně před koncem měl ještě Turek starosti s ránou Hanzlíka. O prémiovém druhém bodu pro Jihočechy tak rozhodl ve druhé sérii nájezdů Kůrka.

Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 3:2 SN. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Hřebejk (L. Poživil), 42. Kotrla (Kůrka), rozhodující sam. nájezd Kůrka - 8. Skuhravý (Košťál), 11. Němec. Rozhodčí: Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:5, navíc Čutta (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 5217.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, L. Poživil, Jareš - M. Hudec, Gulaš, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Hřebejk, L. Květoň, Kotrla - Mertl, Dragoun, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: