Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyhráli popáté za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu vyhráli již páté utkání NBA za sebou. V neděli si od začátku duelu v Torontu udržovali bezpečný náskok a po výsledku 118:103 si obhájci titulu vylepšili letošní střelecké maximum. Nejlepším střelcem Celtics se stal s 21 body Ray Allen, dalších šest jeho spoluhráčů pak zaznamenalo alespoň deset bodů.

Článek

Skvělý úvod do sezony zažívají také hráči Lakers, kteří mají na svém kontě dosud jedinou porážku. Také oni při výhře 118:108 nad Sacramentem vsadili na týmový výkon a dvouciferný počet bodů zaznamenalo dokonce osm hráčů domácích. Nejlepší z nich byl tradičně Kobe Bryant s 24 body. "S touto výhrou ale spokojen nejsem. Mohli jsme hrát daleko lépe v obraně. Měli velmi dobrou přechodovou fázi," našel vadu na kráse nejužitečnější hráč minulé sezony.

Přestože jsou basketbalisté Detroitu dosud jedinými přemožiteli Lakers v této sezoně, proti papírově slabším týmům se jim nevede. V neděli na domácí palubovce prohráli s Minnesotou dokonce o 26 bodů. Vůbec se nedařilo Allenu Iversonovi, jenž zaznamenal pouze devět bodů; od jeho příchodu z Denveru mají Pistons negativní bilanci výher a porážek. "Dneska se mi bude špatně usínat. Nemohl jsem v útoku najít ten správný rytmus. Jsou večery, které byste nikdy nechtěli zažít, ale prostě se přihodí," dodal smutně.

Jeho bývalí spoluhráči z Denveru naopak nezaváhali proti Chicagu. Ústřední postavou byl Carmelo Anthony, jenž si vedle 21 bodů připsal 13 doskoků a osm asistencí. "Není ještě úplně ve své kůži, ale brzy bude. Není třeba na jeho hru tlačit," zhodnotil kouč Nuggets George Karl. Anthony se totiž v minulých zápasech trápil a před utkáním absolvoval intenzivní trénink střelby z výskoku.

Basketbalová NBA:
Toronto - Boston 103:118, Philadelphia - Golden State 89:81, LA Lakers - Sacramento 118:108, Denver - Chicago 114:101, Detroit - Minnesota 80:106.

Reklama

Související témata: