Hlavní obsah

VIDEO: Také druhý syn Patricka Roye se potatil v hrubosti

Sedmnáctiletý kanadský hokejista Fréderick Roy se už vyrovnal svému staršímu bratru Jonathanovi i otci Patrickovi, jednomu z nejslavnějších brankářů NHL. Zatím ovšem pouze v negativním slova smyslu. Za brutální faul v pátečním duelu juniorské ligy dostal nejmladší ze slavného rodu trest na 15 zápasů.

Článek

Fréderick Roy je stejně jako o dva roky starší bratr Jonathan členem týmu Québec Remparts, jehož spolumajitelem, trenérem a manažerem je jejich otec Patrick. Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu a rekordman v počtu vítězných zápasů v NHL během své kariéry nikdy nevynechal příležitost ke rvačce na ledě a jeho výbušnou povahu zřejmě zdědili i synové.

Nejmladší Roy, jenž je na rozdíl od otce a bratra útočníkem, srazil v přerušené hře krosčekem do obličeje obránce celku Montreal Juniors Vincenta Bourgeoise. Po prozkoumání videa a výslechu všech zúčastněných vyneslo v pondělí vedení soutěže QMJHL patnáctizápasový trest, přičemž případ může skončit až u soudu.

Letos v březnu se postaral o pozdvižení Jonathan, který v utkání s Chicoutimi zbil v hromadné potyčce soupeřova brankáře, i když ten nejevil o souboj zájem. Za to inkasoval od vedení soutěže sedmizápasový distanc. Slavný Patrick, jehož kamery zachytily, jak svého syna ke rvačce vybízí, nesměl na střídačku v pěti utkáních.

Reklama