Hlavní obsah

Slavia v Žilině herně propadla a gól znovu nedala

ŽILINA/PRAHA

Kdo čekal, že Slavia ve svém druhém vystoupení v Poháru UEFA na půdě slovenské Žiliny naváže na dobré výsledky v lize, byl zklamán. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma byli v útoku bezradní, a nebýt špatné koncovky slovenského vicemistra, mohli z Pod Dubňa odjet s prázdnou. Ve čtvrtek český šampión uhrál bezbrankovou remízu, oba celky tak získaly první bod do tabulky základní skupiny F.

Článek

Ohňostroj, který byl před zápasem k vidění nad stadiónem Pod Dubňom k příležitosti výročí sta let žilinského fotbalového klubu, jako by ohromil obě jedenáctky, které v první čtvrthodině nenašly recept k výraznému ohrožení soupeřovy brány. Největší příležitost k tomu měl domácí kapitán Štrba, to by ovšem míč ve vyložené pozici v šestnáctce Slavie nesměl promáchnout.

Od posledního ligového utkání udělal trenér sešívaných Karel Jarolím jednu změnu v základní sestavě, Toleskiho v útoku nahradil Ivanou. Ten svým pohybem přispěl k aktivní hře, kterou se v úvodu prezentovala obě mužstva. K úspěchu sešívaných to ale nevedlo.

Ani domácí se z gólu nemohli radovat, ačkoliv po dvaceti minutách hry sešívané zavřeli ve vlastním vápně. Akce po efektní patičce Adauta ani snaha o zakončení Vladaviče k rozvlnění sítě nevedly. To už neplatilo ve 42. minutě, kdy se Necidovi ve skluzu podařilo překonat Perniše, pro ofsajdové postavení se ovšem ani tentokrát stav na ukazateli skóre neměnil.

Na počátku druhé půle se dral po pravé straně Ivana, obrana Žiliny ale odvrátila míč do zámezí. Poté se ovšem osmělili znovu i svěřenci Dušana Radolského. Brabec zapomněl na Adauta a měl štěstí, že bývalý slávistický útočník nedokázal příležitost zužitkovat.

Ex-slávista Adauto neuspěl

Největší šance přišla v 60. minutě utkání. Štrba poslal povedený centr z pravé strany do otevřené obrany sešívaných. Tam se objevil Adauto, který z první střílel těsně vedle levé Vaniakovy tyče. Když se o chvíli později hnal do obrany Slavie další útok domácích, čím dál tím častěji si museli slovenští fanoušci na stadiónu pokládat otázku, zda-li je tohle hra, se kterou se českému mistrovi podařilo už čtrnáctkrát za sebou v lize neprohrát.

V závěru se v další velké příležitosti objevil Adauto, ale stejně jako v první případě bránu netrefil. Když se v těžké příležitosti hlavou neprosadil ani Necid, rozešly se oba celky bez branek. Stejným výsledkem skončily i oba loňské zápasy ve druhém předkole Ligy mistrů. Tehdy po penaltách postoupila Slavia.

MŠK Žilina - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Krstevski (všichni Mak.). ŽK: Leitner - Švento, Necid, Krajčík. Diváci: 8789.
Žilina: Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Leitner - Rilke (84. Štyvar), Štrba, Pečalka, Jež, Vladavič - Adauto. Trenér: Radolský.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Latka, M. Jarolím (71. Janda), Švento (82. Volešák) - Ivana (89. Šenkeřík), Necid. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články