Hlavní obsah

Real Madrid se dohodl s Ajaxem na Huntelaarově přestupu

MADRID

Španělský mistr Real Madrid se v úterý dohodl s Ajaxem Amsterodam na přestupu nizozemského střelce Klaase Jana Huntelaara. Pětadvacetiletý fotbalista se k Bílému baletu připojí v lednu a s klubem podepíše smlouvu do roku 2013. Podle oficiálních internetových stránek Ajaxu dostane klub za odchod svého kapitána 20 miliónů eur, částka by se však mohla vyšplhat až na 27 miliónů (asi 698 miliónů korun).

Článek

Huntelaar je momentálně zraněný a potíže s kotníkem ho pustí na hřiště až po Novém roce. Do Realu míří jako náhrada za krajana Ruuda van Nistelrooije, který si poranil koleno, podrobil se operaci a do konce sezony si už nezahraje.

"V tomhle přestupu mu bránit nebudu, i když bych ho rád měl v týmu až do konce sezony. V případě nabídky Realu Madrid je logické, že se musíme ohlížet i na širší budoucnost klubu a ne udržení jednoho hráče," řekl trenér Ajaxu Marco van Basten.

Pětadvacetiletý útočník se do Madridu stěhuje po třech letech v Ajaxu. V dresu nizozemského klubu si vybudoval pověst obávaného kanonýra, když v 90 zápasech nastřílel 75 branek. V uplynulé sezoně se s 33 góly stal nejlepším střelcem ligy, letos má na kontě šest tref.

V nizozemské reprezentaci odehrál Huntelaar, který nastupoval také za PSV Eindhoven, Graafschap a Apeldoorn, 18 utkání a dal deset branek.

V Realu se Huntelaar potká hned s pěti krajany. Vedle Nistelrooije jsou na soupisce madridského klubu Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart a Royston Drenthe.

Reklama

Související témata: