Hlavní obsah

Liberecký Slovan je týmem dvou tváří

Josef PešoutSport.czPrávo

Dvě tváře ukázali na podzim fotbalisté Slovanu Liberec, kteří přezimují na pátém místě v Gambrinus lize. V domácím prostředí nenašli přemožitele, z devíti zápasů šestkrát vyhráli a třikrát remizovali. Venku však byli takřka neškodní, když přivezli jen pět bodů.

Článek

„Získali jsme dohromady šestadvacet bodů, ale dvaadvacet nám jich uniklo. Když vezmu v potaz kvalitu hry, tak diváci mohli vidět v našem podání vše,“ konstatoval liberecký trenér Ladislav Škorpil.

„Se Zlínem jsme hráli špatně a vyhráli, ale pak jsme hráli zase dobře a prohráli. Doma jsme fanouškům nabídli víc potěšení, které bylo provázeno bodovým ziskem. Ale absolvovali jsme i pohledná televizní utkání, třeba s Mladou Boleslaví, se Spartou, s Jabloncem. Na hřištích soupeřů to bylo slabší,“ rozebíral kouč.

A souhrnný pohled? „Myslím, že jsme mohli nastřádat o pár bodů více. Za předpokladu, že bychom měli lepší hráče. A i s těmi fotbalisty, které tady máme, se dalo uhrát trochu víc, kdyby nám přálo štěstí,“ uvažoval Škorpil.

"Jakžtakž může být spokojenost s brankáři Hauzrem a Zlámalem, kteří se v brance prostřídali. Jinak se ale jednotliví hráči nevyhnuli výkyvům. Košťál měl výborné zápasy, ale někdy třeba ne. Holeňák rovněž. Tak, jak kolísá mužstvo, kolísá i výkonnost hráčů. Hlavně, aby ty propady nebyly citelné,“ povídal trenér.

Gere Selassie nám pomohl, míní Škorpil

V průběhu podzimu přišel do týmu na hostování Gebre Selassie z pražské Slavie. „Hodně nám pomohl, to v každém případě. To té doby jsme cítili problémy na pravé straně obrany, kde hrál Radzinevičius. Ale to byla zkouška typu pokus-omyl. Gebre Selassie naskočil do mužstva a prokázal, že je komplexním fotbalistou. Záleží na tom, jestli ho ze Slavie koupíme. Kdyby to bylo na mě, udělal bych to hned,“ usmál se Škorpil.

Nejlepším střelcem mužstva byl se šesti góly Chorvat Kerič, který ale v posledním kole proti Brnu dostal červenou kartu. „Jsem zvědavý, jaký obdrží trest,“ zamyslel se trenér.

Liberecké čeká na jaře nejen odvetná část Gambrinus ligy, ale i čtvrtfinále Poháru ČMFS, jehož prostřednictvím vede rovněž cesta do pohárové Evropy.

Reklama

Související témata: