Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 2:1Řezníčkův 1000. zápas oslavily Karlovy Vary výhrou nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Fabuš 0 : 1
44. Skladaný 1 : 1
65. Kristek 2 : 1

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 30. extraligovém kole v západočeském derby nad Plzní 2:1 po samostatných nájezdech. Obránce Josef Řezníček tak mohl oslavit výhrou proti svému bývalému klubu 1000. zápas v nejvyšší soutěži. Přispěl k ní asistencí na vyrovnávací branku svého týmu.

Článek

Jak bývá zvykem, zápas dvou nesmiřitelných rivalů měl hned od začátku napětí a spád. Hned v první minutě vstřelil branku hostující Plzně Benák, nebyla však uznána rozhodčím Homolou pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Krátce na to se v šanci ocitl hostující Šindel, Mensator byl však na místě.

Plzeň byla na začátku zápasu aktivnější a teprve při vyloučení hostujícího Pácala na Málka vystřelil nebezpečně Skuhravý. Při probíhající přesilovce domácích třikrát během několika vteřin padl plzeňský Matějovský do prudkých střel karlovarských hráčů. Následnou 11 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři domácí nevyužili.

Horko však bylo před druhou brankou, když měla o jednoho hráče navíc na ledě Plzeň a domácího Mensatora nebezpečně ohrozil Fabuš. Ve 12. minutě při nájezdu na branku Plzně byl obráncem Smrekem faulován Kumstát, ale i přesto nebezpečně zakončil. Následnou přesilovku Plzeň úspěšně ubránila. V 16. minutě přečíslili hosté domácí obranu, ale střelu Šinágla Mensator pokryl. Do konce třetiny se hra přelévala z jedné strany na druhou.

Druhá třetina začala nebezpečnou střelou Fabuše, ale Mensator byl opět na místě. Potom v oslabení útočníci Pech se Skuhravým nebezpečně ohrozili Málka. Následnou sérií šancí Plzně ukončil faulem jubilant Řezníček. V přesilové hře hned po buly propálil Mensatora bombou od modré Fabuš. Ve 29. minutě se Málka snažil překonat bekhendovou střelou Sailer. Další šanci Košťála skryl Málek v lapačce. Po faulu na Kumstáta hráli domácí další přesilovku, ale svými bravurními zákroky držel plzeňský gólman hosty nad vodou.

Hned na začátku třetí třetiny šli domácí do oslabení po hákování Košťála. Plzeň však sehrála přesilovku bez efektu a to jí bylo osudné. Ve 44. minutě zvýšená aktiva domácích přinesla své ovoce ve vyrovnávací branku Skladaného po nezištné přihrávce Řezníčka. V 50. minutě se ocitl sám před hostující brankou Kumstát, ale puk se mu zamotal mezi brusle. Postupem času bylo zřejmé, že případná následující branka bude vítězná. V 60. minutě se ocitl v jedinečné šanci Skladaný, ale bekhendem přestřelil branku. Při další akci byl pádem pod nohy faulován Kumstát a před početní výhodou si oslabená Plzeň vzala oddechový čas.

Přesilovka se přenesla do prodloužení, ale domácí hru čtyř proti třem nevyužili. Pech místo přihrávky při nájezdu dvou hráčů na jednoho obránce zvolil střelu do náruče připraveného Málka. Zápas tak dospěl do nájezdů, které absolvoval i Řezníček, ale stejně jako ostatní hráči, kromě domácího Kristka, byl neúspěšný.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Skladaný (Řezníček, Pech), rozhodující sam. nájezd Kristek - 25. Fabuš (Vlasák). Rozhodčí: Homola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4040.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Milan Procházka, Pech, Skladaný - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Dresler, Pácal, Redlihs, S. Hudec, Martinec, Jeřábek - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Adamský - Kubica, Kovář, Matějovský - Šinágl, Šindel, Laš. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice