Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 1:6Vítkovice deklasovaly domácí Zlín a opět jsou v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Míka 1 : 0
9. Klimek 1 : 1
26. Hruška 1 : 2
30. Jurečka 1 : 3
34. Burger 1 : 4
42. Burger 1 : 5
50. Varaďa 1 : 6

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v utkání 30. kola O2 extraligy s Vítkovicemi vysoko 1:6. Až do 26. minuty byl zápas vyrovnaný, ale poté převzali otěže utkání hosté a v dalším průběhu duelu dominovali. Zatímco Berani prohráli po čtyřech výhrách za sebou, Vítkovice ukončily menší útlum a radovaly se opět po třech porážkách.

Článek

Hostující kouč Hadamczik udělal po sérii proher výrazné změny v sestavě. Hned na začátku druhé minuty byl vyloučen Jurečka a Berani hráli úvodní přesilovou hru v utkání. Stejná příležitost se Zlínu naskytla, když odešel za katr kapitán Petrovický. Nakonec domácí využili až třetí přesilovku při vyloučení Kuboše.

Kučný vystřelil od modré čáry, před gólmana Pince si najel Míka a zaznamenal svůj první extraligový gól. Z vedení se však domácí radovali jen necelou minutu, neboť po 45 sekundách bylo vyrovnáno. Sedláček neudržel střelu Krenželoka a Klimek dopravil kotouč do opuštěné zlínské branky. Poté obě mužstva nevyužila přesilovou hru a vyrovnaný stav se již nezměnil.

Hosté šli ve druhé třetině v oslabení do vedení, když Hruška sebral puk Balánovi, najel si zpoza branky před Sedláčka a zavěsil. Berani sehráli tuto početní výhodu velmi špatně a vzápětí se bránili tlaku Vítkovic při prohřešku Mokrejše. Zatímco Štefanka ještě kotouč za Sedláčkova záda nedostal, dvě sekundy před vypršením trestu se nemýlil Jurečka - Sedláček měl zakrytý výhled a střelu od modré čáry uviděl až v síti.

Vítkovice domácí hokejisty prakticky k ničemu nepustily a rychle trestaly všechny jejich chyby v obraně. Hosté se rozjeli a čtvrtý gól přidal po rychlém přečíslení zlínské obrany Burger, když doklepl do sítě odražený kotouč po blafáku Krenželoka. Berani ztráceli hodně puků ve středním pásmu a ve druhé třetině zcela propadli.

Na začátku třetí třetiny využil přesilovku Burger a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Domácí srazil pátý gól do kolen a jejich přechod do útočného pásma byl křečovitý. Hosté přidali ještě jeden střelecký úspěch, když pas Štefanky zakončil ukázkovým blafákem Varaďa. Po této brance odjel juniorský gólman Sedláček na střídačku a nahradil ho veterán Biegl.

Zlín nepotvrdil roli nejlepšího extraligového mužstva na domácím ledě a všechny body v moravském derby odevzdal Vítkovicím.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Míka (Kučný) - 9. Klimek (Krenželok, Burger), 26. R. Hruška (Petrovický), 30. Jurečka (Kuboš, R. Hruška), 34. Burger (Krenželok, Klimek), 42. Burger (Trnka, Ondřej), 50. Varaďa (Štefanka). Rozhodčí: Turčan - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4218.
Zlín: Sedláček (50. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Mokrejš, F. Čech - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Trnka, Stehlík, Kuboš - Ondřej, Petrovický, Svačina - Klimek, Burger, Krenželok - R. Hruška, Štefanka, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články