Hlavní obsah

Jirásek je zatím jediným kandidátem na předsedu ČOV

PRAHA

Milan Jirásek bude opět kandidovat na předsedu Českého olympijského výboru. Oproti minulé volbě, kdy se v roce 2005 o post předsedy ucházel i Jan Železný, však tentokrát nebude mít protikandidáta. Pokud bude Jirásek 14. ledna na plénu zvolen, povede ČOV již ve čtvrtém čtyřletém funkčním období.

Článek

Jednasedmdesátiletý Milan Jirásek tak změnil svůj původní plán, protože o další kandidatuře již neuvažoval. V posledním roce však svůj názor přehodnotil. „Věděl jsem, že si budu muset nechat vyměnit kyčelní kloub. A tak jsem si říkal, že se v klidu zrehabilituji. Nakonec jsem kyčel musel měnit narychlo. Vše dopadlo dobře a já mám zase chuť pokračovat,“ řekl Jirásek.

Uzávěrka proběhla 5. prosince. Případný protikandidát se ale může ještě přihlásit na samotném plénu 14. ledna. To je ale velmi málo pravděpodobné, navíc by se kvůli tomu musel měnit volební řád. „Jsem velmi překvapen, že není další kandidát na post předsedy. Zároveň mi to dává klid do dalšího období a pocit, že je moje práce ceněna,“ dodal Jirásek.

Protikandidáta nemají ani místopředsedové pro sport František Dvořák a pro olympismus Josef Dovalil. Naopak o místopředsedu ČOV pro ekonomiku a marketing je větší zájem. Kromě současného místopředsedy Jiřího Zedníčka bude na lednovém plénu o místo usilovat Antonín Lébl z volejbalového svazu, Jiří Kejval za veslaře a Karel Bauer, kterého nominovali zástupci jachtingu.

Kalendář ČOV zdobí fotografie Stanislava Tereby

S končícím čtyřletým olympijským cyklem 2005-2008 končí také 31. prosince smlouvy s jednotlivými partnery. S většinou z nich už probíhají jednání o pokračování ve spolupráci v následujícím olympijském cyklu 2009-2012. A s<span> některými jsou už dokonce podepsány smlouvy nové.</span> Pouze Adidas oznámil, že nebude dále pokračovat.  

<span>Český olympijský výbor vydal exkluzivní kalendář na rok 2009, tentokrát jako poctu fotoreportérské legendě Stanislavu Terebovi. Ten zatím jako jediný český fotograf vyhrál 1. místo ve World Press Photo v roce 1958 za snímek brankář v dešti. Na černobílých fotografiích je např. Věra Čáslavská na bruslích, bratři Pospíšilové nebo Jan Kodeš. Kalendář vychází v omezeném nákladu sto kusů a každý je autorem podepsán.</span>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články