Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Brna bude Miroslav Beránek

BRNO

Novým trenérem fotbalistů FC Brno bude Miroslav Beránek. Jednapadesátiletý kouč nahradí Petra Uličného, který byl koncem října kvůli špatným výsledkům propuštěn. Tým od té doby dočasně vedl asistent Aleš Křeček. Brňané jsou po podzimní části sezóny na 10. místě tabulky.

Článek

"K dohodě mezi trenérem Miroslavem Beránkem a klubem došlo. Ve čtvrtek ráno se sejde majitel klubu Roman Pros s panem Beránkem a doladí konečnou podobu kontraktu a následně proběhne tisková konference již za účasti nového trenéra," uvedl klub na svých oficiálních stránkách. Beránek se dohodl na smlouvě s klubem do konce června 2010. ČTK to sdělil sportovní ředitel FC Brno Radek Bělák.

"Dostal jsem od majitele klubu nabídku a dal si čas na promyšlení do dnešního dne, zda funkci přijmu. Měl jsem na zvážení ještě jednu možnost, přednost nakonec dostalo Brno," řekl ČTK Beránek. "Pochopitelně vnímám, že Brno není v pozici, která by mu příslušela. Viděl jsme ho na Slavii, kde se zejména v prvním poločase prezentovalo v nedobrém stavu. Nebyl to prostě obraz Brna a jeho možností. Těžko ale mohu na dálku vyslovovat nějaké soudy. Musím se nejdříve seznámit s hráči. Teprve potom budu vědět víc," dodal Beránek.

Beránek naposledy vedl celek Al Wasl ve Spojených arabských emirátech. U dubajského týmu vydržel pouhé dva měsíce, koncem září se po neshodách s vedením rozhodl ukončit smlouvu. V uplynulé sezóně přivedl k maďarskému titulu Debrecín.

Trenérskou kariéru Beránek zahájil v roce 1991 v rakouském Gmündu, odkud po dvou sezónách přešel do Slavie Praha. V domácí ligové soutěži vedl také Blšany. Od roku 1997 působil u reprezentačních týmů; nejdříve v roli asistenta jednadvacítky, kterou pak vedl dva roky jako hlavní kouč. Poté byl asistentem trenéra české reprezentace Karla Brücknera. Po nevydařeném mistrovství světa v Německu 2006 z funkce odstoupil.

Reklama

Související témata: