Hlavní obsah

Charlton potřebuje vyhrát

Vánoční přestávka se začíná projevovat v nabídce sázkových příležitostí, přesto ani letos nebude úplně bez fotbalu. V Anglii se na pomyslnou zimu nehledí a dnes tak nechybí tradiční druholigová dohrávka - poslední Charlton přivítá loňského účastníka Premier league Derby County.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Avšak i Charlton má jistě elitní anglickou soutěž stále v živé paměti, vždyť v ní působil od roku 2000 až do předloňské sezony. Během dlouhých sedmi sezon se až na tu poslední vždy umisťoval kolem středu tabulky, nejlépe byl sedmý. Loni se tradičnímu anglickému mužstvu okamžitý návrat do Premier league nezdařil a jak to tak vypadá, letos se projevují následky z těchto zklamání.

Klub z jihovýchodu Londýna nemá sice vůbec špatný kádr, ale v prozatímním průběhu sezony nic moc nedokázal. Aktuální poslední příčka je toho důkazem. Addicks tak čeká boj o záchranu, který prozatím nevypadá zrovna nejlépe, jelikož na sestupovou příčku ztrácí už pět bodů. Do konce sezony však stále zbývá odehrát velké množství kol a zvítězit budou chtít svěřenci trenéra Phila Parkinsona jistě už dnes. V zápase s Derby County nepomůže domácím zraněný Jay McEveley, naopak Kelly Youga s Grantem Baseyem se vrací do obranné čtveřice. Místo McEveleyho by měl dostat šanci jeden z dvojice Linvoy Primus - Martyn Waghorn.

Derby County mají podobnou minulost jako Charlton. V sezoně 1995/96 se probojovali do Premier league, ale po šesti letech se s ní rozloučili. Mezi elitu se navíc dokázali předloni vrátit, když vyhráli dodatečné play-off o třetí postupovou příčku. Pobyt Rams v nejlepší lize světa však trval pouhou jednu sezonu, v níž získali jedno vítězství a osm remíz.

Letos jsou na tom muži kouče Paula Jewella s bodovým ziskem lépe, avšak 25 prozatímních bodů nevěstí nic dobrého. Uspět by jistě potřebovali v dnešním souboji s Charltonem, ale ten nebude určitě jednoduchý i proto, že psychika mužstva zrovna není v těch nejlepších rovinách. Na hřišti soupeře Derby naposledy skórovali 25. října. Od té doby čtyřikrát prohráli s hrozivým celkovým skóre 0:11. Poslední bod navíc získali skoro před měsícem, jelikož ani doma si nevedou nejlépe. Jedním z faktoru neúspěchů jsou i absence a ani dnes se na hřišti neobjeví Paul Green a Steve Davies. Nejistý je navíc start Darrena Powella.

Favorita v tomto utkání podle bookmakerů společnosti bwin nenajdete. Na domácí vypsali kurs 2.30, hodnota kursu na remízu je 3.15. Myslíte si, že Derby i přes poslední neúspěchy dokáže zarazit Charltonu další hřebík do rakve? Pak si vsaďte na hosty s kursem 2.80.

Reklama