Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Znojmo 2:4Poslední Mladá Boleslav doma nestačila na Znojmo a ztrácí již devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Selingr 0 : 1
10. Čachotský 0 : 2
22. Handlovský 1 : 2
40. Kazionov 2 : 2
54. Mojžíš 2 : 3
59. Selingr 2 : 4

O jednu z posledních šancí na záchranu celé sezóny bojoval nováček hokejové O2 extraligy z Mladé Boleslavi, který v předehrávce 34. kola prohrál doma se Znojmem 2:4. V souboji dvou střelecky nejméně produktivních týmů soutěže zajistil tři body pro Orly v 54. minutě Pavel Mojžíš. Středočeši tak zůstávají na poslední příčce s 34 body právě za Znojmem, které má na svém kontě již o devět bodů více.

Článek

Domácí do důležitého zápasu nastoupili ještě bez Vrbaty, který jejich trápení sledoval pouze z tribuny. A v úvodních minutách moc kvalitní výkon neviděl; na hráčích obou celků bylo patrné, že si dobře uvědomují, co je ve hře. Brankáři Chábera a Trvaj tak mnoho práce neměli, neboť všichni se soustředili hlavně na pozornou obranu.

Hostům do vedení pomohla přesilová hra, když byl v 8. minutě vyloučen Bauer. A také štěstí, neboť Tesaříkova zblokovaná střela se odrazila přímo k Selingrovi, který bez problému trefil odkrytou branku domácích. O 78 vteřin později jásali hosté podruhé, když Cháberu překonal Čachotský.

Diváci následně začali pískat a na hokejky Středočechů se vkradla ještě větší nervozita a na chvíli i beznaděj. Trenér Šejba se pokusil tým oživit změnami v sestavě a od 15. minuty se výkon mužstva mírně zvedl. K prvnímu gólu domácím pomohla přesilová hra. V 22. minutě Handlovský doklepl vlastní střelu, kterou Trvaj jen vyrazil před sebe.

Mladoboleslavští ožili a krátce nato mohli vyrovnat Král a Důras, ani jeden však ideálně nezakončil. Jihomoravané mnoho aktivity směrem dopředu nepředváděli, ale poté, co přečkali několik oslabení, mohl přidat třetí branku Erat; Chábera byl však připraven. Středočeši v závěru druhé třetiny nevyužili krátkou přesilovku čtyři na tři, ale nakonec se přece jen dočkali vyrovnání. Devět vteřin před druhou sirénou se při hře v plném počtu prosadil Kazionov.

Ruský útočník ale v třetí části putoval předčasně do sprch a svým sekáním tak nabídl hostům dlouhou přesilovou hru, kterou však o dvě minuty zkrátil vyloučením Kotaška. Častá vyloučení poté rozkouskovala hru, což nakonec více svědčilo hostům, kteří se v 54. minutě dostali opět do vedení, když Cháberu prostřelil při hře čtyři na čtyři od modré Mojžíš. Dvě minuty před koncem se domácí odhodlali k power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak počtvrté inkasovali.

BK Mladá Boleslav - Znojemští Orli 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Handlovský (Král), 40. Kazionov (R. Pšurný, Sýkora) - 9. Selingr (Tesařík, J. Mrázek), 10. Čachotský (Meidl), 54. Mojžíš (Dopita), 59. Selingr. Rozhodčí: Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8, navíc Kazionov 5 min. a do konce utkání, Boháč (oba M. Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3170.
Mladá Boleslav: Chábera - Posmyk, Brňák, Schnabel, Jindra, Flamík, Mocek, R. Bauer - Důras, Boháč, Benda - Padělek, Rod, Handlovský - Nouza, Král, Sýkora - Kazionov, Gajovský, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, J. Mrázek (41. Rýgl), Chvátal, Bičánek, Švrček (41. Kotaška), Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Demel (41. Beroun), od 41. navíc M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: