Hlavní obsah

Slavia chce v Amsterdamu smazat dvě velké pohárové nuly

Postoupit do jarních bojů už nemohou, přesto mají fotbalisté Slavie v Amsterdamu co napravovat. Jako jediní ze čtyřiceti účastníků základních skupin Poháru UEFA ještě neskórovali, nulu navíc mají také v kolonce výher. Pohárové loučení Pražanů má také příchuť reprízy loňské bitvy o Ligu mistrů, v níž sešívaní Ajax vyřadili. Zápas začíná ve 20:45 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Článek

Kdo by si nechtěl zahrát v Areně slavného Ajaxu. Fotbalisté Slavie se však na zdejší trávník po roce vracejí za poněkud zvláštní konstelace. Česká liga skončila začátkem prosince, postoupit v Poháru UEFA už červenobílí nemohou a přesně za týden je Štědrý den...

„S motivací problémy mít nebudeme. Je to přece evropský pohár proti kvalitnímu soupeři. Nejde sice již o postup, ale rádi bychom konečně ve skupině vstřelili branku a uhráli dobrý výsledek, jde i o náš koeficient,“ poukazuje trenér Karel Jarolím. „Můžeme hrát bez zábran, každý bude mít možnost se prezentovat kvalitním výkonem,“ dodává.

Jarolím byl v posledním utkání s Hamburkem vykázán na tribunu, a tak nesmí usednout na lavičku. Té budou velet jeho asistenti Petr Vrabec a Pavel Řehák. „Podstatné je, aby si dobře vedli na hřišti kluci, pak na lavičce nemusí být nikdo,“ zlehčuje problém Jarolím.

Kromě Jarolíma je v trestu také Vaniak

V trestu je ovšem také vyloučený brankář Martin Vaniak. Jeho místo tedy zaujme buď mladý Jakub Diviš, který ještě v české lize neodchytal jediný zápas, nebo zkušený kliďas Michal Vorel. Vzhledem k perspektivě mluví indicie pro Diviše. „Počítám, že bych měl chytat. Kdybych šanci nedostal, dost by mě to mrzelo,“ troufá si dvaadvacetiletý gólman.

Bude to večer velkých loučení. Slavia končí v poháru, útočník Tomáš Necid z ní v zimě odchází do CSKA Moskva a poslední zápas může čekat také obránce Mateje Krajčíka, jemuž končí smlouva. „Je to sice můj poslední zápas za Slavii, ale hráčem Moskvy se stávám až od 1. ledna. Ještě pořád hraji za sešívané a budu se snažit dát gól,“ vyhlašuje před svojí derniérou Necid.

Na evropské scéně ovšem mlčí i on, nejlepší ligový kanonýr podzimu. Jediný gól v sedmi pohárových zápasech dal obránce Erich Brabec. „Ajax na nás sice může mít pifku z minulé sezóny, ale nemyslím si, že zápas bude nějak zvlášť vyhecovaný,“ říká kapitán na adresu týmu Marco van Bastena.

Ajax Amsterdam - Slavia Praha
Závěrečné kolo skupinové fáze Poháru UEFA, středa od 20:45, rozhodčí Kaldma (Estonsko), přímý přenos vysílá ČT2.
Předpokladané sestavy - Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Oleguer, Vertonghen, Vermaelen - Gabri, Sulejmani, Lindgren - Suárez, Cvitanich, Emanuelson.
Slavia: Diviš - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, M. Jarolím, Černý - Necid, Švento.

Reklama

Související témata: