Hlavní obsah

Nafilmovaná penalta obrala Slavii o vítězství, na Ajaxu remizovala 2:2

AMSTERDAM

Loučení s Pohárem UEFA se fotbalistům Slavie docela povedlo. Ve svém posledním vystoupení ve skupině F i bez potrestaného trenéra Karla Jarolíma remizovali v Amsterdamu s Ajaxem 2:2, když vstřelili své první dva góly a o první vítězství přišli až spornou penaltou. Již před zápasem však bylo jasné, že Slavia v Poháru UEFA končí, zatímco Ajax, Hamburk a Aston Villa postupují.

Článek

Z rozlučky kanonýra Necida se Slavií nebylo nic. CSKA Moskva si zřejmě prosadil svou, aby jejich nová posila neriskovala zranění, a tak se útočník nevešel ani na lavičku...

Ještě větším šokem však byl pro Pražany začátek zápasu. Mladý brankář Diviš si v pohárové Evropě ještě nesáhl na míč, a Slavia už prohrávala. Suchý s Tavaresem totiž po rohovém kopu nedokázali pokrýt Vertonghena a urostlý obránce již ve 3. minutě otevřel skóre. Další standardka Ajaxu mohla skončit stejnou pohromou, neobsazený Suárez však tentokrát netrefil branku.

To červenobílým pomohlo, mohli se pořádně osmělit. Po gólu volala již Šenkeříkova hlavička, ale tu ještě brankář Vermeer vytěsnil na rohový kop. Po pár okamžicích však přece jen nadešla chvilka vpravdě historická. Slavia jako poslední ze všech čtyřiceti účastníků základních skupin Poháru UEFA vstřelila svoji první branku! Krajčík potvrdil, že na podzim je slávistickým nahrávačem číslo jedna, naservíroval míč Černému a ten parádní střelou svojí slabší pravou nohou s odrazem o břevno vyrovnal.

Konečně slávisté získali sebevědomí, které jim ve třech předchozích zápasech ve skupině tolik chybělo. Nebáli se hrát a dočkali se ještě do přestávky další trefy. A znovu u toho byl aktivní Krajčík. Obránce, který se možná v zimě se Slavií rozloučí, odcentroval na Šenkeříka s Jarolímem, míč spadl na stehno Van der Wielovi a odrazil se za záda nejistého Vermeera. Gól byl připsán Jarolímovi.

Ajaxu byl nepříznivý stav proti mysli a po přestávce přiložil pod kotlem. Sulejmani pálil těsně vedle, při De Jongově hlavičce se vyznamenal Diviš a vyrovnat mohl také Vermaelen. Domácí však byli čím dál tím nervóznější, což hrálo do karet Pražanům. Nakonec je o výhru v nastaveném čase obral komediant Suárez. Tak dlouho ve vápně padal, až rozhodčí odpískal penaltu a kanonýr Ajaxu ji sám proměnil.

Ajax Amsterdam - Slavia Praha 2:2 (1:2)
Branky: 4. Vertonghen, 90. z pen. Suárez - 12. Černý, 39. M. Jarolím. Rozhodčí: Kaldma - Reinvald, Rozov (Estonsko). ŽK: Suárez, Anita - Suchý, Diviš. Diváci: 30 324.
Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Oleguer, Vertonghen, Vermaelen - Anita, De Jong, Emanuelson (46. Blind) - Suárez, Cvitanich (75. Leonardo), Sulejmani.
Slavia: Diviš - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - Janda (72. Ivana), M. Jarolím, Tavares, Belaid, Černý (89. Cissé) - Šenkeřík (82. Šmicer).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články