Hlavní obsah

Chicagu se v prosinci daří

Přesně třetina klubů dostane v pátek možnost si bodově přilepšit do divizních tabulek v NHL. New Jersey se vrací na vlastní led k souboji s Ottawou. Los Angeles začíná předvánoční cestování v dalekém Buffalu. V zápase nyní neúspěšných týmů se potká Minnesota s Islanders. Calgary hostí Chicago.

Článek

Domácí klub se zatím prezentuje v sezóně slabými začátky měsíců, které však kompenzuje vždy v jejich druhé polovině. Calgary takto zvládlo říjen i listopad. Klíčem k výhrám jsou výkony brankáře Miikky Kiprusoffa, které jsou ovšem v probíhající sezóně zatím značně nevyzpytatelné. Trenér však nemá z tohoto pohledu kam šáhnout. V obraně se musí obejít bez Jima Vadermeera. V útoku vládne dle předpokladů ve většině statistických kolonek Jarome Iginla. Platnou posilou se jeví být Michael Cammalleri. Více rozpačití mohou být v Calgary z v létě příchozího Todda Bertuzziho. Nebývá sice vylučován tak často, jak se čekalo, ale měsíc a půl mu trvalo, než se ve středu trefil do soupeřovy branky. Navíc má velmi špatné +/- hodnocení. Start jednoho z nejlepších mužů klubu v tomto ohledu Curtise Glencrosse je dnes s otazníkem.

Chicago zvládlo výměnu trenéra a zamířilo do lepší společnosti. Listopadové střídavé výsledky jsou navíc již minulostí, protože v prosinci zatím ani jednou neodjíždělo z ledu bez bodu. Více možností v brance sice dostává v tomto měsíci Cristobal Huet, ale vzhledem k náročnému programu by dnes měl chytat Nikolaj Chabibulin. Ruský brankář uspěl při všech svých posledních pěti startech a má lepší úspěšnost zákroků. Vypadá to také, že je specialistou na venkovní zápasy, v nichž dlouho Chicago zaostávalo. Klub tedy zřejmě našel zajímavý recept, jak své výsledky udělat vyváženými. V minulých dvanácti dnech chytal Huet doma, Chabibulin venku a tým dohromady inkasoval v pěti zápasech sedm gólů. Dobrou zprávou je též zdraví hráčů, protože nechybí nikdo důležitý.

Bookmakeři bwin přesto favorizují domácí klub. Na výhru Calgary, které by si díky ní upevnilo vedoučí příčku v severozápadní divizi, vypsali kurs 2,2 . Hosté nasbírali stejný počet bodů jako soupeř, ale mají odehrán menší počet zápasů a v centrální divizi je nad nimi mocný sok. Vítězství Chicaga je tentokrát oceněno kursem 2,6 .

Reklama