Hlavní obsah

Hnilička trpí únavovým syndromem, v Liberci proto přerušil sezónu

LIBEREC

Hokejový brankář Milan Hnilička přerušil ze zdravotních důvodů sezónu a Liberec se bude muset v dalších extraligových bojích obejít bez něj. Bývalý reprezentační gólman řekl deníku Sport, že trpí únavovým syndromem, v 35 letech však v žádném případě nepomýšlí na konec kariéry.

Článek

"Dohodl jsem se s Libercem, že se musím stoprocentně vyléčit. Nevím, jestli pro mě skončila sezóna, každopádně nějakou dobu budu mimo," uvedl Hnilička, který má se Severočechy smlouvu ještě na příští ročník. "Mám za to, že smlouva je přerušená. V tomhle stavu mě nemůžou využívat, a protože mám poměrně vysokou smlouvu, nebylo by fér, aby za mě platili, když nejsem schopný chytat," pokračoval s tím, že zatím neřešil, co bude s jeho případným dalším pokračováním angažmá v Liberci a budoucností vůbec.

Hnilička měl podle svých slov problémy s únavou už od léta, absolvoval sérii vyšetření, až poslední rozbor krve ale odhalil v jeho těle virus. "Nějaký EB virus, což je de facto mononukleóza," řekl Hnilička s tím, že bude muset nasadit dietu, užívat vitamíny a především odpočívat. Už dva a půl měsíce prý také spolupracuje s psycholožkou, od níž si slibuje, že mu pomůže ještě jednou dostat se výkonnostně na někdejší vrchol. S kariérou totiž skončit zdaleka nehodlá.

"Naopak, začnu se připravovat na svůj nový start. Měl jsem za sebou několik dlouhých a namáhavých sezón. Teď si tělo odpočine a půjdeme na to," dodal Hnilička, který v této sezoně odchytal 22 zápasů s průměrem přes tři inkasované branky na utkání.

Reklama

Související témata: