Hlavní obsah

Baroš z Galatasaraye rozhodl hattrickem derby proti Besiktasi

ISTANBUL

Český fotbalista Milan Baroš v neděli korunoval svůj vydařený podzim v Galatasarayi hattrickem v istanbulském derby proti Besiktasi. Sedmadvacetiletý útočník dal jeden gól ze hry, dva z penalty a pomohl svému mužstvu k vítězství 4:2. Díky druhému ligovému hattricku během tří týdnů se Baroš se 14 góly osamostatnil v čele střelecké tabulky turecké ligy.

Článek

Baroš otevřel svůj nedělní gólový účet v 16. minutě, v níž z pokutového kopu potrestal předchozí faul slovenského útočníka Hološka. Vrátil tak domácímu Galatasarayi vedení, neboť na vedoucí branku Serveta z 8. minuty zareagoval vyrovnáním Delgado.

Střelec gólu Besiktase se nicméně zapsal do vývoje zápasu i negativně, už pět minut po přestávce dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Přesilovku využil za tři minuty Baroš a zvýšil na 3:1. Další tři minuty nato se sice prosadil bývalý liberecký útočník Hološko, ale definitivní podobu výsledku dal obrozený český střelec, jenž i z druhé penalty překonal gólmana Besiktase Rüstüho.

Baroš dal druhý hattrick během měsíce

Baroš nedělním hattrickem navázal na třígólové představení z 30. listopadu, kdy se stejně prosadil proti slabému Hacettepe. V dresu Besiktase odehrál celé utkání Tomáš Zápotočný, další Čech Tomáš Sivok je ještě v trestu za vyloučení.

Galatasaray se díky cennému vítězství v derby dostal na třetí místo tabulky o bod za vedoucí duo Sivasspor, Trabzonspor. Sivasspor se v neděli vrátil do čela zásluhou výhry 2:1 na hřišti Genclerbirligi. V dresu vítězů neskóroval Mehmet Yildiz, jenž se před tímto kolem dělil s Barošem o vedení v tabulce kanonýrů.

Turecká liga - 16. kolo:
Antalyaspor - Ankaraspor 1:1, Denizlispor - Ankaragücü 1:1, Gaziantepspor - Bursaspor 2:0, Genclerbirligi - Sivasspor 1:2, Galatasaray - Besiktas 4:2.

Reklama

Související témata: