Hlavní obsah

Obrozený kanonýr: Nesrovnávejte mě se Sükürem, já jsem Baroš

ISTANBUL/PRAHA

Milanu Barošovi, jenž se díky nedělnímu hattricku dostal do čela tabulky střelců turecké ligy, vyhovuje angažmá v Galatasarayi Istanbul nejen po fotbalové stránce. Ještě před posledním derby proti Besiktasi to český reprezentační útočník řekl v rozhovoru pro klubové stránky.

Článek

"Od začátku jsem se tu cítil dobře. S přítelkyní jsme si rychle našli dům, a tak jsem se mohl hned začít koncentrovat na fotbal. Moje osobní pocity jsou tady super. Istanbul je hezké město, je tady také spousta krásných restaurací a kaváren," vyznal se Baroš, který v létě v Turecku podepsal tříletou smlouvu a chtěl by tam vydržet co nejdéle.

S jeho střeleckými výkony navíc roste i jeho popularita u fanoušků. "Ti na stadiónu Ali Sami Yen jsou fantastičtí. Pro mne je důležité slyšet oslavy po utkání, protože to nejkrásnější je kombinace vítězství a radosti fanoušků," pochvaloval si atmosféru domácích zápasů.

Tamní novináři dokonce po posledních zápasech začali spekulovat, zda padne střelecký rekord Hakana Süküra, jenž v sezoně 1997/98 vstřelil 32 ligových branek. "Nerad bych byl s Hakanem Sükürem srovnáván, protože to je opravdu velký hráč. Je to legenda tureckého fotbalu. Já jsem jiný člověk, jsem Milan Baroš. Jeho rekord je neuvěřitelný, mně postačí pravidelně nastupovat a pomoci Galatasarayi získat trofeje," uvedl na klubových stránkách autor 14 ligových gólů.

V blízké budoucnosti by sedmadvacetiletý útočník nechtěl měnit fotbalový život, možná se mu ale změní ten soukromý. "S mou přítelkyní jsme už dlouho a přemýšlíme o svatbě. Teď jsme zasnoubení, ale v Turecku jsme kvůli fotbalu. Musí se najít ten správný čas," dodal Baroš.

Reklama

Související témata: