Hlavní obsah

Sparta - Kladno 4:3Sparta porazila potřetí v sezóně Kladno, i když až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Netík 1 : 0
29. Valský 1 : 1
32. Hromas 2 : 1
38. Frolík 2 : 2
40. Novák 2 : 3
55. Ptáček 3 : 3
65. Kratěna 4 : 3

Hokejisté pražské Sparty porazili i potřetí v extraligové sezoně Kladno, tentokrát ale až po samostatných nájezdech 4:3. Domácím k úspěchu výrazně pomohl Tomáš Netík, který si v 55. minutě vynutil prodloužení a při penaltách překonal stejně jako Ondřej Kratěna soupeřova gólmana Miroslava Kopřivu.

Článek

Domácí se ve středočeském derby představili nečekaně bez Broše, po dlouhodobém zranění už ale nastoupil Hrdel. V úvodu byla Sparta aktivnější, ale žádnou velkou šanci si nevytvořila. Stejně jako Kladno, které následně převzalo iniciativu. Do první větší šance duelu se dostal až v 8. minutě osamocený Langhammer, jenž se ale proti Kopřivovi neprosadil.

Obdobně dopadl na druhé straně Diviš i sparťan Ton, který také reprezentačního gólmana nepřekonal. Pětiminutovku šancí zakončil Bělohlav, jehož střelu po přečíslení tři na dva Pöpperle vyrazil betonem. Pražanům k úvodní brance nepomohla ani první přesilová hra, ve které sice Kladno uzavřeli v obranném pásmu, Kopřivu však překonat nedokázali.

Pöpperleho překonal až Valský

Již po 36 vteřinách druhé třetiny se to ale podařilo Netíkovi, který využil přesnou Kratěnovu přihrávku. Vzápětí mohl vyrovnat Novák, ale neuspěl stejně jako ve 24. minutě Martin Procházka a následně dorážející Diviš s Čurillou. Nakonec se však hosté srovnání stavu dočkali, když Pöpperleho překonal po rychlém protiútoku Valský.

Podobná situace pomohla k brance i Spartě, po přečíslení dva na jednoho se prvního gólu v sezoně dočkal Hromas. Hosté však ještě v druhé části otočili vývoj zápasu v přesilových hrách. Při Gulašiho trestu se sice nejprve neprosadil Procházka, ale Frolík později se štěstím protlačil puk mezi betony Pöpperleho. Pětadvacet vteřin před odchodem do kabin poté potrestal Hanzlíkovo vyloučení Novák, jenž tečoval Hájkovu střelu od modré.

Holešovičtí se intenzivně snažili o vyrovnání, trenér Výborný maximálně vytěžoval elitní formaci, ale hosté pozorně bránili a nepouštěli Spartu do vyložených příležitostí. V 55. minutě se ale domácí vyrovnání dočkali, když za Kopřivova záda prošla Ptáčkova střela od modré, patrně tečovaná. Když v závěru Kladno nevyužilo přesilovou hru, muselo se prodlužovat.

Ani jeden tým nedokázal o dvoubodovém zisku rozhodnout v opatrném nastavení, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. V těch prokázali lepší formu domácí, když Kopřivu překonali Kratěna i Netík. Pöpperle si na druhé straně poradil s pokusy Procházky i Bělohlava a na třetí sérii tak už nedošlo.

Sparta Praha - Geus Okna Kladno 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Netík (Kratěna), 32. Hromas (Látal, L. Procházka), 55. Ptáček (D. Výborný), rozhodující nájezd Kratěna - 29. Valský (Čurilla, Novotný), 38. Frolík (V. Novák, Kopřiva), 40. V. Novák (Hájek, Novotný). Rozhodčí: Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 6474.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Jan Hanzlík, Vykoukal, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výborný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Podlešák, Hromas - Kafka, Hrdel, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Novotný, Hořava, V. Kameš, Trončinský, Pavlas - Diviš, Patera, Martin Procházka - Kuchler, V. Novák, Steiler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: