Hlavní obsah

Mourinho chce v budoucnu získat titul ve španělské lize

Trenér fotbalistů Interu Milán José Mourinho by jednou rád trénoval ve Španělsku. Portugalský kouč totiž chce získat titul v každé ze tří nejprestižnějších evropských soutěží. Na kontě má zatím dva triumfy v anglické lize s Chelsea a nakročeno má i k vítězství v italské Serii A, kde jeho tým po 17 kolech vede tabulku s šestibodovým náskokem.

Článek

"Je to jeden z mých cílů. Chci se ještě vrátit trénovat do anglické ligy, kterou miluji. Jednou také půjdu získat titul do Španělska," prohlásil v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky Sports.

Mourinho také přirovnal stávající tým Interu k Chelsea, se kterou v Anglii vyhrál dvakrát Premier League, Ligový pohár a jednou Anglický pohár. "Je to stejná vítězná mašinerie. Vždycky vím, že vyhrajeme, protože tým je velmi silný," uvedl. Pětačtyřicetiletý kouč si také postěžoval na italské novináře. "Musím jim být vždy hodinu k dispozici, ale nesnáším to. Opravdu to nesnáším," řekl. "Musím se přizpůsobit, ale nikdy mě to nebude bavit," uvedl.

Mourinho si postěžoval, že s novináři zápolil zejména po červnovém příchodu do Itálie. "Bylo to těžké období plné hádek s reportéry. Nebavilo mě odpovídat, byl jsem unavený, ale musel jsem udělat svou práci," dodal pětačtyřicetiletý Portugalec.

Bývalý kouč Porta a Chelsea v rozhovoru mimo jiné uvedl, že nechybělo mnoho a místo na lavičce Interu byl u anglické reprezentace. "Skoro už jsem na nabídku kývnul, ale na poslední chvíli jsem si představil, jaký bych vedl život. Zápas jednou za měsíc, trénink jednou za tři týdny..." řekl Mourinho. "To není nic pro mě. Národní týmy si na mě musí patnáct let počkat. Teď mám příliš mnoho energie," dodal.

Reklama

Související témata: