Hlavní obsah

Extraliga pokračuje i o Vánocích, šlágr kola bude v Ostravě

PRAHA

Pouze pět zápasů bude mít na programu hokejová extraliga v pátek 26. prosince. Na druhý svátek vánoční se uskuteční 34. kolo, jehož dva zápasy si celky už předehrály. Karlovy Vary se kvůli účasti na Spenglerově poháru v Davosu s Libercem utkaly již 11. listopadu a zápas Mladé Boleslavi s Znojmem se uskutečnil 16. prosince.

Článek

Pátečním šlágrem bude bezesporu souboj Vítkovic a Litvínova, tedy prvních dvou celků extraligy. Severočeši mají aktuálně v čele čtyřbodový náskok a ani případná prohra je tak o vedení nepřipraví. Svěřenci trenéra Jaroslava Hübla se budou snažit odčinit debakl 1:6 z konce září, historická bilanci jim ale moc šancí nedává. Litvínov totiž na ledě Vítkovic vyhrál naposledy v prosinci 1996, v následujících šestadvaceti případech nedokázal uspět.

Souboj tabulkových sousedů a celků z čela tabulky se uskuteční i v Praze, kde čtvrtá Sparta přivítá třetí Pardubice. Oba týmy doposud získaly shodný počet 56 bodů a Východočeši jsou výše v tabulce jen díky lepšímu skóre. První vzájemný zápas této sezóny v Tesla Aréně vyhráli domácí díky lepšímu provedení samostatných nájezdů, v Pardubicích uspěli domácí.

Slavia hodlá ukončit sérii nezdarů

Ukončit černou sérii nezdarů se bude snažit druhý pražský celek Slavia, která se představí v Plzni. Úřadující mistři po reprezentační přestávce navázali na nepřesvědčivé výsledky a prohráli doma se Zlínem. Z posledních dvanácti zápasů tak dokázali pouze jednou získat tři body, když vyhráli na ledě nejhoršího celku soutěže Mladé Boleslavi. Proti Plzni se Slavii v této sezóně daří, dvakrát ji porazila, i když jednou až po samostatných nájezdech.

Tabulkoví sousedé se utkají i ve Zlíně, kde se představí Kladno. Utká se tak devátý s desátým a podle dosavadního průběhu sezóny by si měli výhru připsat domácí. Zlín je totiž procentuálně nejlepším celkem před vlastními fanoušky, kde získal v 16 zápasech 39 bodů. Kladnu se naopak vůbec nedaří venku, kde zatím vybojovalo pouze jedenáct bodů. V úterý ale Středočeši získali bod na ledě pražské Sparty a věří, že uspějí i na stadiónu Luďka Čajky.

Prodloužit sérii domácích výher se budou snažit České Budějovice, které doma uspěly sedmkrát za sebou. Přestože se Jihočechům stále nedaří odpoutat se z dolní části tabulky, před vlastními fanoušky prohráli naposledy 17. října a daří se jim i v defenzivě. V posledních třech duelech inkasovali jen dvě branky. Nyní je ale čeká Třinec, jenž se může pochlubit nejproduktivnějším útokem v soutěži. Na druhou stranu ale také Moravané nejčastěji inkasují.

Hokejová O2 extraliga - 34. kolo:
17:00 - Vítkovice Steel - Litvínov (vzájemné zápasy v této sezoně: 6:1, 2:3)ON-LINE
17:00 - RI Okna Zlín - Geus Okna Kladno (4:2, 1:4)ON-LINE
17:30 - Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha (2:4, 2:3 SN)ON-LINE
17:30 - Mountfield České Budějovice - Oceláři Třinec (6:2, 1:6)ON-LINE
18:00 - Sparta Praha - Moeller Pardubice (5:4 SN, 2:4)ON-LINE
BK Mladá Boleslav - HC Znojemští Orli 2:4
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín