Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 2:3Druhé Pardubice vyhrály v Litvínově, na ledě extraligového lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hübl 1 : 0
8. Jenáček 2 : 0
16. Somík 2 : 1
29. Pivko 2 : 2
65. Kolář 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v souboji aktuálně nejlepších dvou celků extraligy s Pardubicemi 2:3 po samostatných nájezdech a i ve třetím případě v této sezoně tak platilo pravidlo, že ve vzájemných zápasech těchto soupeřů uspěl hostující tým. Autorem rozhodujícího nájezdu byl útočník Jan Kolář. I přes druhou prohru za sebou ale vedou Severočeši tabulku soutěže, nyní s náskokem tří bodů před Východočechy.

Článek

Zápas protáhly i zdravotní problémy hlavního rozhodčího Mináře, který byl v šesté minutě zraněn pukem. Mezinárodní sudí na čas ze zápasu odstoupil, poté se do něj opět vrátil, ale nakonec jej nedopískal. Ve druhé třetině se na jeho pozici posunul čárový Pavlovič a do utkání dodatečně zasáhl čtvrtý rozhodčí Petružálek.

Gólu se domácí fanoušci dočkali již ve 2. minutě, kdy se po Kubinčákově přiťuknutí trefil Hübl. Poté se poprvé ukázala třetí domácí formace s Jánským na pravém křídle. Vyrovnat mohl po Kolářově přihrávce Starý, ale Franěk byl připraven.

V osmé minutě se domácí radovali podruhé, když Branda přihrával před branku Jenáčkovi a od jeho brusle se puk odrazil za Lašákova záda. Vlnu emocí přinesla 13. minuta, kdy Pivko tvrdě narazil Lukeše na mantinel, ten zůstal ležet na ledě a poté byl odvezen do nemocnice. Pivko dostal za svou faul menší plus desetiminutový osobní trest. V litvínovské přesilovce ale mohl po Brandově chybné rozehrávce skórovat Koukal.

Kontaktní gól zařídil Somík

V 16. minutě se již hosté mohli radovat. Cetkovský přihrál před branku Somíkovi, který vstřelil kontaktní gól. Ideální šanci vyrovnat měl Moeller v následné dvojnásobné přesilové hře, která trvala 45 vteřin. Píša však trefil jen tyč.

Na začátku druhé třetiny pálil z mezikruží Hübl, ale Lašák byl pozorný. Ve 27. minutě se Jánský elegantně uvolnil ve středním pásmu a řítil se sám na Lašáka, ale Kolář ho zastavil za cenu faulu a rozhodčí Minář nařídil trestné střílení, které však Hübl neproměnil. A přišel trest. Ve 29. minutě hosté vyrovnali, když Pivko prostřelil Fraňka střelou nad lapačku. Zápas poté skončil pro dvojici Trávníček - Píša, která putovala za pěstní souboj předčasně do kabin.

V závěrečné třetině už diváci příliš pěkný hokej neviděli, spíše se obě mužstva soustředili na defenzívu. Za zmínku stojí pouze Brandova šance, kdy nedokázal zasunout puk do odkryté klece. V závěru normální hrací doby mohl duel rozhodnout po Reichlově přihrávce Černý, ale Lašák byl pozorný. Následovalo tak prodloužení, ve kterém hosté hráli dlouhou přesilovku pět na tři, ale gól nedali.

O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší hosté. Fraňka překonali Tvrdík i Kolář, na Lašáka našel recept je Jenáček.

Litvínov - Moeller Pardubice 2:3 po sam. náj. (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. V. Hübl (Kubinčák, Kroupa), 8. Jenáček (Branda) - 16. Somík (Cetkovský), 29. Pivko (Semorád), rozhodující nájezd Kolář I. Rozhodčí: Minář (35. Petružálek) - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 10:7, navíc Reichel, Kubát - Pivko všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 5825.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Branda, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II - Pivko, Semorád, Cetkovský - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Tvrdík, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: